Alkmaar, 28 april 2014. Johnny van Bochove en Paul Verbruggen zijn de kandidaten voor het lijsttrekkerschap bij de PvdA tijdens bij de raadsverkiezingen van 19 november in Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer. De bijna 400 leden bepalen in een rechtstreekse verkiezing die 3 mei van start gaat wie van de twee kopstukken het wordt. Op 14 mei wordt de uitslag bekend gemaakt voor de 'beoogd lijsttrekker'. De definitieve keuze wordt tijdens de ledenvergadering van 17 juni bekend gemaakt.

Johnny van Bochove (43) is al een paar jaar als Alkmaars bestuurslid actief. "Gaan we in een nieuw Alkmaar bouwen aan een sociaal, leefbaar en voor iedereen betaalbare gemeente?" vraagt Van Bochove. "Gaan we met elkaar zorg dragen voor een goede zorg en onderwijs dichtbij huis? Gaan we samen zorgen aan het aanpakken van armoede onder kinderen? Het is belangrijk dat de PvdA na de verkiezingen het verschil kan maken in onze stad en in onze dorpen."

Paul Verbruggen (53) is sinds 2010 fractievoorzitter van de PvdA Alkmaar en zo sinds 2011 de aanvoerder van de oppositie in de raad. "In het nieuwe Alkmaar moeten we anders omgaan met politieke vraagstukken. Ik werk al een jaar nauw samen met de partijgenoten in Graft-De Rijp en Schermer om gevoel te krijgen voor de verschillen tussen de stad en het nieuwe buitengebied. Tussen de belangen van die twee moeten we een goede balans vinden."

"Wij willen de belangrijke beslissing wie hét gezicht wordt van de lokale PvdA niet in de spreekwoordelijke achterkamertjes nemen. Het is goed dat de leden zich daar rechtstreeks over kunnen uitspreken," zegt Hans Meijer, de voorzitter van de afdeling AGS. De rest van Nederland onderging hetzelfde ritueel eerder al. Alle leden van PvdA-AGS krijgen een oproep om te stemmen via de website of een stembiljet.

Pin It
Bekeken: 1336x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/