Alkmaar, 28 april 2014. Ongeveer 2.500.000 deelnemers uit 34 gemeenten kunnen op 25 mei vanuit hun eigen huis starten in de potentieel grootste goede doelen fietstocht ooit, de Nationale Fiets Marathon. De drempel om mee te doen aan deze recreatieve fietstocht is bewust zeer laag gemaakt. In de regio Alkmaar start de tocht in Alkmaar zelf en voert dan via Bergen, Bergen aan Zee en Hargen naar het meest noordelijke punt net onder Petten. Van daar komt men terug via Groet, Schoorl en het Geestmerambacht. Onderweg zijn er diverse bezienswaardigheden te bekijken. Deelnemers fietsen de route in eigen tempo en kunnen starten op elk gewenst moment van de dag.

Elke deelnemer kiest een van de partners van de Nationale Fiets Marathon als zijn of haar eigen favoriete goede doel. De partners zijn: KiKa, Nederlandse Hartstichting, Diabetesvereniging, Spieren voor Spieren, stichting ALS en de vereniging Natuurmonumenten. Andere bekende fietstochten die worden georganiseerd voor inzameling vinden plaats in het buitenland en zijn gericht op prestatiesporters. De organisatie A&A Projecten uit Diemen wil gewone fietsers en fietsende families een alternatief bieden voor de niet meer georganiseerde landelijke fietsdagen of Meimaand-fietsmaand. En dat dus gekoppeld aan een inzameling voor een zelf geselecteerd doel.

In elke provincie is op zondag 25 mei een route uitgezet van marathonlengte, oftewel rond de 42 kilometer. Door te kiezen voor routes op fietsafstand van grote steden wordt het evenement milieuvriendelijker en toegankelijker. De organisatie maakt gebruik van het landelijk bekende systeem van routeknooppunten, waardoor verdwalen bijna onmogelijk is. Opstoppingen en grote drukte worden voorkomen doordat deelnemers op elk gewenst punt en op elk zelfgekozen tijdstip aan de route kunnen beginnen. Inschrijven is nog steeds mogelijk op de website van Nationale Fiets Marathon. Op de website is ook alle informatie over de routes en voorwaarden te vinden.

Kaart: website NFM

20140428 kaart nat fiets marathon

Pin It
Bekeken: 911x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/