Alkmaar, 16 maart 2014. Zondag ging AZ onderuit in Enschede. FC Twente was in de Grolsch Veste met 2-1 te sterk. FC Twente nam meteen het initiatief in een weinig spectaculair duel, maar het was toch AZ dat vlak voor rust op voorsprong kwam. In de 40e minuut werd Beerens hardhandig naar de grond gewerkt en dat leverde de Alkmaarders een vrije trap op. Voormalig jeugdproduct van Twente Steven Berghuis schoot de bal hard op doel en de doelman van de ploeg uit Enschede had geen antwoord: 0-1. Met die stand gingen beide ploegen ook rusten.

Na rust was het nog steeds Twente met het beste spel en oogde AZ wat vermoeid. Na 69 minuten kwamen de Enschedeërs dan ook op gelijke hoogte. Uitblinker Tadic zette goed voor en Mokhtar kon eenvoudig binnen tikken. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar niet voor het eerst dit seizoen kreeg AZ een doelpunt tegen in de laatste minuut. Tadic werd geen strobreed in de weg gelegd en die schoot dan ook sterk raak: 2-1.

Op de officiële website van de AZ gaf Advocaat zijn ploeg een compliment en blikte alvast vooruit op de komende week: "Mijn elftal heeft keihard gewerkt. Ik heb de jongens net complimenten gegeven voor hun instelling. We gaan ons nu richten op Anji. Met dank aan de KNVB gaan we komende zondag misschien met een B-elftal spelen tegen PEC Zwolle. De bekerwedstrijd tegen Ajax is namelijk dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen." Door de nucleaire top in Den Haag vinden enkele wedstrijden geen doorgang. Het treffen tussen AZ en PEC Zwolle gaat gewoon door, terwijl Ajax een weekend 'vrij' heeft in aanloop naar de halve eindstrijd van het KNVB bekertoernooi.