Alkmaar, 16 maart 2014. Een ijzersterk Jong Holland slaagde er zaterdag in om HCSC de eerste thuisnederlaag van dit seizoen toe te brengen. Na een 0-1 ruststand bracht invaller Brink in de 87e minuut de ploeg uit Den Helder de genadeslag toe: 0-2. Tegen Kadoelen toonde de ploeg van David Zonneveld een week eerder al duidelijk sporen van herstel en zaterdag deed het daar nog een schepje bovenop.

Jong Holland speelde vanaf het begin scherp en gretig, daarbij kreeg het bovendien de steun van een snelle voorsprong. De uitstekende keepende Bruul van HCSC verkeek zich op een scherp indraaiende vrije trap van Boujenoui. Via zijn vingertoppen belandde de bal op de lat en, nadat deze terugsprong, werd deze door de meegekomen Wijnker fraai binnen gekopt: 0-1. Het gebeurde in een fase waarin Jong Holland de overhand had, terwijl vooral Bruul de ploeg uit marinestad in de wedstrijd hield. Het laatste kwartier voor de rust nam HCSC het initiatief over, maar ook Jong Holland-doelman Vanblarcum toonde zijn vorm en zou dat in de tweede helft nog meerdere malen demonstreren.

Na de thee lieten de Alkmaarders zich iets meer terugzakken om de wedstrijd te controleren. Jong Holland vormde een hecht collectief tegen het sterke HCSC. Illustratief voor de wijze waarop Jong Holland als team opereerde was de tweede treffer. Dat vond ook trainer/coach David Zonneveld: "Ja dat was echt genieten. Joinking is na een lange bal in duel maar krijgt meteen steun van Jay (Haanraads) en Dianto (Kuiper). De bal komt in de kluts bij Dianto die fenomenaal Michiel Brink de ruimte instuurt. Ja en die heeft dan de klasse om koel te blijven. Keepertje omspelen en afdrukken. Het elftal heeft vanmiddag een prestatie van formaat afgeleverd. En dan te bedenken dat ik ook nog eens vijf spelers miste."

Doordat OSV en Hellas Sport in Zaandam de punten deelden (1-1) staan de Alkmaarders weer aan kop in de 3e klasse A.

Pin It
Bekeken: 1067x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/