Alkmaar, 19 februari 2014. Alkmaar biedt vanaf de start van het Kaasmarktseizoen 2014 gratis WiFi aan op het Waagplein, de Mient, de Platte Stenenbrug, de Langestraat en het Canadaplein. Het betreft hier een pilot die bij positieve resultaten naar andere plekken wordt uitgebreid. Het doel is bewoners en bezoekers te faciliteren en Alkmaar te presenteren als aantrekkelijke, gastvrije en moderne ontmoetingsstad. De gemeente kiest ervoor in de pilotfase het beheer in eigen hand te houden. Dit gaat in de binnenstad makkelijker vanwege het eigendom en beheer van meerdere panden en er kan dan ook goed getest worden tijdens grote evenementen. Het is de intentie het beheer en de exploitatie van het netwerk op termijn bij een lokale partner onder te brengen.

Victor Kloos (OPA), wethouder Economische Zaken: “Wat is er nou mooier dan toeristen die de Alkmaarse Kaasmarkt over de hele wereld promoten door foto’s te verspreiden via de social media? Op deze manier wordt Alkmaar steeds meer ontwikkeld als winkelstad en toeristische trekpleister. Dat kan de gemeente echter niet alleen. Hierin speelt zij slechts een faciliterende rol richting ‘everywhere and anytime online’. Daarna is het ook een taak van ondernemers om hierop in te spelen en toekomstproof te worden en te blijven.”

De aanleg van een WiFi netwerk in een monumentale stad is niet eenvoudig. Door te starten met de belangrijkste loopstroom door de binnenstad (Waagplein – Langestraat – Canadaplein) kan de gemeente samen met andere partijen ervaring opdoen en inzicht verkrijgen in de bezettingsgraad, de hoeveelheid dataverkeer, de tevredenheid van gebruikers en de kosten en opbrengsten.

 

Pin It
Bekeken: 1691x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/