Alkmaar, 19 februari 2014. Donderdag reizen twaalf leerlingen en drie docenten van het CSG Jan Arentsz naar Kenia om het onderwijs en het leven daar te bekijken. Dit doen ze samen met  de Stichting Edukans, die onderwijs in een aantal ontwikkelingslanden ondersteunt. Het project heet Going Global en probeert scholieren bewust te maken van het belang van goed onderwijs, overal ter wereld. Going Global bestaat uit drie bouwstenen: bewustwording, uitwisseling en actie. De leerlingen hebben ieder een rol: schrijver, fotograaf of interviewer voor de camera. Er gaan ook echte cameramannen mee, van expeditie Robinson, om een mooie film te maken.

Het initiatief is van docente Leonie Weijling. Zij was in 2013 in Malawi om daar docenten op te leiden. Dit maakte zoveel indruk dat zij besloot ook zoiets met leerlingen van haar eigen school te gaan doen. De uitverkorenen hebben zelf actie gevoerd om hun reissom bij elkaar te krijgen (1750€) en voeren ook op school volop actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor Edukans. 

Iedere leerling zal in Kenia gekoppeld wordt aan een leeftijdsgenoot. Het doel is om zaken als vrouwenbesnijdenis, seksualiteit, HIV/aids (in die regio uitgeroepen tot nationale ramp) en andere zaken bespreekbaar te maken. Het doel is dialoog, niet het opdringen van de eigen visie. De leerlingen lopen ook mee op school en gaan met de buddy mee naar huis gedurende een dag om daar mee te helpen met bijvoorbeeld schoonmaken of wie weet wel werk op het land.

De accommodatie waar de groep waarschijnlijk zal verblijven is erg primitief en in  landelijke omgeving, maar zal voldoen aan de veiligheidseisen. Voor aankomst zijn de vijftien al een aantal dagen verder, want vanaf het vliegveld is het ook nog twee dagen reizen naar Pokot County.

Er waren wel tachtig sollicitaties van leerlingen voor de reis, maar er kunnen er maar twaalf mee, drie van de mavo, havo en vwo. Maar omdat iedereen wel een van de reizigers kent of meehelpt aan de inzameling is de hele school betrokken bij dit unieke project.

Pin It
Bekeken: 1049x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/