Reclame
De podcast Cultuurbuur gaat over voorbijgangers en passanten. Ingrid Koens gaat wekelijks in gesprek met kunstenaars, dichters, gedreven mensen met een verhaal en met talent om de hoek.

In deze aflevering gaat Ingrid in gesprek met Conny Lahnstein, Conny is geboren in Anna Paulowna. En was altijd bijzonder gefascineerd door papier.
Haar schoonmoeder Agatha Riemers inspireerden haar tot het maken van kleine folkloristische knipsels. En 30 jaar geleden is zij in de ban geraakt van de knipselkunst. Ruim dertig jaar geleden heeft de knipkunst mij gegrepen en niet meer losgelaten. Knipkunst was destijds vooral in Nederland een techniek uit de volkskunst. Maar Conny gaf het een eigentijds gezicht door nieuwe
technieken toe te passen. Een voorbeeld: voor de abstracte werken beschildert ze Japans- en aquarelpapier waaruit ze intuïtief duizenden verschillende vormen knipt. “Schilderen met de schaar” en dat is wat ze doet.

Cultuurbuur is een podcast van Ingrid Koens en Streekstad Centraal, is iedere dinsdag tussen 20:00 en 20:30 uur te horen op de zenders van Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op de bekende podcastplatformen. En via de app van streekstadcentraal, Android en iOS
Pin It
Bekeken: 105x
Reclame