Reclame

Het schiet niet erg op met de herontwikkeling van het Alkmaarse bedrijventerrein Overdie tot een nieuwe woonwijk. Nu is er een nieuwe domper. Geen grote, maar toch jammer. Stadswerk072 zou gaan verhuizen naar het terrein van HVC, maar na passen en meten op papier moest worden geconcludeerd dat het beschikbare stuk grond te klein is.

Stadswerk072 heeft behoorlijk wat ruimte nodig voor een gebouw, buitenopslag van materialen en voor het wagenpark. Vooral het inpassen van het parkeerterrein bleek een uitdaging en lukte uiteindelijk niet. Er is gekeken naar wat het zou kosten om het gebouw één verdieping hoger te maken, zodat de voertuigen eronder op straatniveau kunnen worden geparkeerd, "maar dat werd al met al een heel dure grap", aldus wethouder Jasper Nieuwenhuizen. "De locatie is eigenlijk te klein om het goedkoop te kunnen doen."

Volgens Nieuwenhuizen levert de domper geen problemen op, omdat andere plannen in het ontwikkelingsgebied ook vertraging oplopen. Een aantal bedrijven kan niet zomaar verhuizen. Dat komt deels door het volle elektriciteitsnet, maar de opties voor de bedrijven Sterk Beton en Overdie Metals zijn sowieso beperkt, want ze hebben een terrein nodig waarop zwaardere industrie met meer geluid is toegestaan. En dan is er nog het plan 'Zuiderhaven' van ontwikkelaar Reales dat niet van de grond kwam. (tekst gaat verder onder de foto)

Een oude schets voor een nieuwe wijk op bedrijventerrein Overdie, met links net buiten beeld het perceel van Stadswerk072.


"We laten Stadswerk nu op deze locatie zitten en gaan rustig kijken naar een nieuwe locatie", vertelt de wethouder. "Stadswerk heeft ook geen hindercontour die woningbouw ernaast onmogelijk maakt, wanneer het afvalbrengstation verhuist." De opening van het gloednieuwe afvalstation aan de Diamantweg staat gepland op 9 december.

Zo lang Sterk Beton en Overdie Metals vast zitten in Overdie zijn de opties voor woningbouw op het bedrijventerrein zeer beperkt, voegt wethouder Nieuwenhuizen nog toe.
Pin It
Bekeken: 1154x
Reclame