Reclame

Een 20-jarige Alkmaarder is veroordeeld voor handel in zwaar illegaal vuurwerk. Via Telegram bood hij Cobra's aan. De man kreeg van de rechter zestig dagen celstraf waarvan veertig voorwaardelijk, en een werkstraf van 150 uur. De twintig dagen onvoorwaardelijke celstraf is gelijk aan de tijd die de Alkmaarder al vast heeft gezeten. Hij hoeft dus niet terug de cel in.

In een besloten groep op Telegram adverteerde de Alkmaarder met de tekst “Noord-Holland, Alkmaar en Amsterdam C6 €20 en C20 €60 per stuk”, met erbij een foto van een aantal Cobra’s. Nadat de politie op de hoogte kwam, heeft een agent zich als potentiële koper gemeld en gevraagd om vijftig Cobra’s type 6 en vijf Cobra’s type 20 voor een bedrag van 1.175 euro. De verkoper ging akkoord en ze spraken af op 1 oktober ergens in Alkmaar. Toen is de 20-jarige man opgepakt en is het vuurwerk dat hij bij zich had in beslag genomen. De man heeft sinds zijn aanhouding vastgezeten.

Tijdens de zitting bekende de Alkmaarder het aanbieden van Cobra's via Telegram, en dat hij de deal met de agent had gesloten. Tijdens het onderzoek vond de recherche bewijs op zijn mobieltje dat de man vaker handelde in dergelijk illegaal vuurwerk.

Het OM eiste acht maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, plus een werkstraf van 120 uur. De rechter koos echter voor zestig dagen cel, waarvan veertig voorwaardelijk, plus 150 uur werkstraf. En omdat de Alkmaarder er inmiddels twintig dagen cel op had zitten, rest hem alleen de taakstraf nog, tenzij hij de komende paar jaar weer over de schreef gaat. (foto uit archief)
Pin It
Bekeken: 380x
Reclame