Reclame

De politie heeft alsnog twee minderjarige verdachten op weten te pakken in verband met de straatroof maandagavond in Heerhugowaard. De jongens uit Dijk en Waard en Den Helder werden woensdagochtend aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Of ze misschien ook de straatroof op 9 oktober in Sint Pancras pleegden kan de politie nog niet zeggen.

Maandagavond zijn vier tienermeiden uit Dijk en Waard overvallen op het Basserhof. Ze werden door twee jongens benaderd en moesten onder bedreiging hun waardevolle spullen afstaan. Eén van de slachtoffers kreeg een stomp in haar buik, maar hield daar geen verwondingen aan over. De daders gingen er met onbekende buit op de fiets vandoor in de richting van de bioscoop.

Na melding van de straatroof ging de politie op zoek naar twee jongens van 16 à 17 jaar oud met lichte huidskleur, beiden zwart gekleed, maar er werden geen verdachten meer aangetroffen. Speurwerk leidde naar de twee jongens uit Dijk en Waard en Schagen. "Collega's zijn vrij goed bekend met de jeugd in de buurt en hadden al een vermoeden van wie de daders konden zijn aan de hand van het signalement", licht een politiewoordvoerder toe. Het tweetal zat zeker tot donderdagochtend vast voor nader onderzoek.

Het signalement van de overvallers doet denken aan de straatroof op 9 oktober op de Benedenweg in Sint Pancras. Voor zo ver de politiewoordvoerder weet, is nog geen verband gezocht. "Maar we hebben in Sint Pancras DNA-onderzoek gedaan, dus we zouden dat eventueel kunnen vergelijken."
Pin It
Bekeken: 340x
Reclame