Reclame

Na steeds meer wantrouwen richting VVD-wethouder Paul Slettenhaar, zijn de emoties bij GroenLinks zo hoog opgelopen dat de partij uit de Castricumse coalitie is gestapt. Eerder werd de VVD nog verzocht om met een andere kandidaat voor de wethoudersfunctie te komen, maar nu daar niks mee gedaan is trekt GroenLinks zelf de stekker eruit.

Het grote struikelblok is het optreden van Slettenhaar in het statushoudersdossier. Volgens GroenLinks handelde hij in strijd met de afspraken die zijn vastgelegd in het coalitieakkoord. De beschuldigingen van Slettenhaar naar de voormalige Bakkumse showroom zijn de druppel.

Volgens Slettenhaar zouden de eigenaren de lekkage zelf hebben veroorzaakt. Daar is geen bewijs voor geeft Gerard Brinkman, fractievoorzitter van GroenLinks, aan en zodoende gaf dat voor hem de doorslag om de knoop door te hakken en met zijn partij uit de coalitie te stappen. De hele fractie staat unaniem achter dit besluit.

GroenLinks had wel door willen gaan met de coalitie als Slettenhaar was opgestapt. De partij geeft aan dat de samenwerking de afgelopen jaren goed was en er veel bereikt is. De polarisatie in de statushouderskwestie zorgde er bij GroenLinks voor dat de maat nu vol is. (tekst gaat verder onder de foto)

Man met bril en grijs haar, draagt een geruit colbert en stropdas, buiten genomen met gras en gebouw op de achtergrond. GroenLinks-fractievoorzitter Gerard Brinkman stapt met zijn partij uit de Castricumse coalitie na het vertrouwen in VVD-wethouder Paul Slettenhaar kwijt te zijn geraakt. (foto: GroenLinks)


Valentijn Brouwer - de GroenLinks wethouder - heeft gelijktijdig zijn functie neergelegd. Volgens hem leken de rechten en belangen van statushouder steeds meer achter te raken in vergelijking met dat van andere Castricumse inwoners.

Voor de VVD is het opstappen van de partij een donderslag bij heldere hemel. Fractievoorzitter Rob Dekker laat in een reactie weten te zijn geschrokken door de felheid van de beschuldigingen richting Slettenhaar.

Ook de andere Castricumse coalitiepartijen, Lokaal Vitaal en CDA zijn teleurgesteld door de keuze van GroenLinks. De partijen laten in een gezamenlijke reactie weten  het jammer te vinden dat er niet samen tot een oplossing gekomen kon worden. Hoe het nu verder moet zullen de overgebleven coalitiepartijen in overleg bepalen. Of dat ook zonder GroenLinks kan is nog niet duidelijk.
Pin It
Bekeken: 133x
Reclame