Reclame

Steeds meer Alkmaarders maken hun omgeving actief schoon - en houden dat zo. Dat bleek maar weer tijdens de Alkmaar City Cleanup die eind vorige maand plaatsvond. Vrijdag werd de opbrengst onthuld tijdens een feestelijk moment met wethouder Christaan Peetoom op basisschool De Alk in Overdie: 627 deelnemers zamelden 468 kilogram zwerfafval in.

De Alkmaarse schoonmaakweek werd dit jaar voor de zesde keer gehouden en startte op World Cleanup Day, 20 september. Negen dagen lang gingen mensen op pad om zwerfvuil op te ruimen. Met de deelname van veel scholen, kinderopvangcentra, wijkcentra maar ook bedrijven tikte het aantal 'zappers' lekker aan. Dit jaar namen er 75 mensen meer deel dan in 2023.

Het meest gevonden stuk zwerfafval is weer de sigarettenpeuk. Verder vonden de zappers veel verpakkingen van snoep en koek. Het aantal blikjes en plastic flesjes daalt steeds verder sinds daar statiegeld op zit. (tekst gaat verder onder de foto)

Groep mensen met certificaat van de Alkmaar City Cleanup 2024. De onthulling van de 'score' van de Alkmaar City Cleanup met wethouder Christiaan Peetoom. (foto: Love. Not Waste)


De leerlingen van De Alk verzamelden zelf 18 kilo zwerfafval in de buurt rondom de school. Ze vertelden wethouder Peetoom enthousiast over hun eigen schoonmaakactie. Naast zwerfafval verzamelden de leerlingen tijdens hun buurtschoonmaak ook complimenten van blije buurtbewoners.

Love. Not Waste en Stadswerk072 ondersteunden de Alkmaar City Cleanup met materialen als vuilniszakken, afvalgrijpers en extra promotie op de sociale media. Beide organisaties zijn zeer tevreden over het resultaat en hebben onder de deelnemende groepen nog eens drie fototaarten verloot. Naast basisschool De Vlieger kregen ook bso Kofschipstraat, De Spinaker en wijkcentrum Mare Nostrum een smakelijk aandenken. (foto: Love. Not Waste)
Pin It
Bekeken: 307x
Reclame