Reclame

Het onderzoek naar de man die in de duinen van Bergen vermist raakte gaat nog steeds door. Maar de politie verwacht niet meer dat de man levend gevonden gaat worden. Het DNA van de man is om die reden opgenomen in de databank, zodat een stoffelijk overschot snel geïdentificeerd kan worden. "De zoektocht is een bergingsonderzoek."

Dat bevestigt de politie in gesprek met NH, mediapartner van Streekstad Centraal. "De zoektocht naar deze meneer is niet ten einde, alleen wordt er nu vooral reactief gezocht", licht een politiewoordvoerder toe. "Elke tip wordt nog altijd uitvoerig nagelopen, want we willen hem heel graag vinden." De 58-jarige man raakte deze zomer vermist in het uitgestrekte natuurgebied.

Bij het onderzoek werd onder meer gebruikgemaakt van drones. Daarmee kon goed gekeken worden naar plassen en andere watertjes in het duingebied, omdat de politie er rekening mee hield dat de vermiste man in het water was beland. (tekst gaat door onder de foto)

Vrouw werkt op een laptop in een voertuig, met kaarten, computers en communicatiemiddelen om haar heen. Het duingebied werd zorgvuldig uitgekamd. (foto: Nationaal Drone Team)


De politie had al in een eerdere fase van het onderzoek al sterke aanwijzingen dat de gezochte man niet meer in leven was. "Alle aanwijzingen wijzen hier al langere tijd op", zegt de woordvoerder daarover.

Het vervolgonderzoek richt zich om die reden nadrukkelijk op het vinden van een stoffelijk overschot. Het DNA-profiel in de databank voor vermiste personen moet identificatie van eventuele menselijke resten makkelijker maken.

Wat aan het onderzoek opviel is dat de politie geen foto's of andere details deelde. Dat is anders wel gebruikelijk bij vermissingszaken. Eerder al legde de politie uit dat dit een weloverwogen keuze was van de speurders en van de familie. Die afweging kan ook in het licht worden gezien van het vermoeden dat de gezochte man al in de eerste fase van het onderzoek was overleden.
Pin It
Bekeken: 845x
Reclame