Reclame

Productie en handel in harddrugs. Die gebeuren natuurlijk zoveel mogelijk onopvallend, maar soms zijn er hints. Gemeente Dijk en Waard reikt sinds maandag 'drugsemmers' uit aan ondernemers op De Zandhorst II. Hierin zitten een aantal van die hints. Burgemeester Maarten Poorter en wethouder Fred Ruiten deelden de eerste twee drugsemmers uit aan Wendy en Marco.

In maart 2021 werd een bedrijvengebouw aan de Celsiusstraat in Heerhugowaard gesloten, omdat er allerlei foute bedrijfjes op ingeschreven stonden. Het adres werd onder andere gebruikt voor drugshandel. Onlangs is de vergunningplicht voor vestiging in het pand met twee jaar verlengd, omdat er toch weer louche bedrijfjes op ingeschreven bleken te staan. Uitbannen van criminaliteit is natuurlijk erg lastig, maar minimaliseren kan wel. Dat kunnen gemeenten en de politie niet alleen, daar zijn extra alerte ogen en oren voor nodig. Zoals die van ondernemers en hun personeel op bedrijventerreinen.

De actie Drugsemmer is overgewaaid uit gemeente Purmerend, waar deze samen met boeren en de boerenorganisatie LTO Noord is opgezet. Vandaar de tekst: 'In koeienletters: MELDEN' op de zijkant. In de emmer zitten ludieke spullen met uitleg, zoals een pak gestampte muisjes met anijs. Dat is de geur die je bij de productie van MDMA ruikt. (tekst gaat verder onder de foto)

In maart 2019 werd een gebouw aan de Celsiusstraat in Heerhugowaard gesloten vanwege onder andere drugshandel. Het pand is nog steeds onder verscherpt toezicht.


Wendy is als verhuurder zelf eens de klos geweest. "Ik hoorde via andere huurders dat er politie voor mijn pand stond. Ik wist van niets en ben meteen in de auto gestapt. Ter plaatse vroeg ik de politie wat er aan de hand was, maar ze konden weinig zeggen. Als verhuurder sta je dan met je rug tegen de muur. Het is jouw pand, maar je hebt geen idee wat er speelt. Uiteindelijk hoorden we pas via de pers wat er precies aan de hand is, tegelijk met de rest van de wereld. Dat is best gek."

"De impact is groot", gaat Wendy verder. "De politie gaat snel naar binnen en slaat alles kapot: deuren, ramen, zelfs een groot gat in de schutting. Je blijft als verhuurder achter met veel schade én zes maanden sluiting, waardoor je geen huurinkomsten hebt. Het gaat om enorme bedragen."

In haar geval waren er overigens geen hints. "De huurder was al twaalf jaar betrouwbaar, en er was goed contact. Ook hadden de buren, die ook bij ons huren, niks door.’’ Wendy doet er alles aan om problemen te voorkomen: "Er is nauw contact met mijn huurders. We doen regelmatig inspecties, vier tot vijf keer per jaar, en alle betalingen gaan via de bank."

De actie Drugsemmer een samenwerking van de gemeente Dijk en Waard, de politie, NH Veilig en Ondernemersvereniging Dijk en Waard. De kosten van de Drugsemmer en de inhoud zijn bekostigd door het project Veilig Buitengebied en Bedrijventerreinen van NH Drugsalert.

"We moeten samen met de gemeente optrekken." Wendy is dan ook blij het de actie. "De samenwerking is nu verbeterd, zo kunnen we dit beter aanpakken." (foto: gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 215x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/