Reclame

Een verstopt riool kan voor veel overlast zorgen in huis. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. In dit artikel geven we je tips over wat je kunt doen bij een verstopt riool en wanneer het verstandig is om een rioolservice in te schakelen.

Symptomen van een verstopt riool


Bij een verstopt riool heb je vaak de neiging om direct actie te ondernemen. Toch is het belangrijk om eerst te weten hoe je een verstopt riool kunt herkennen. Er zijn een aantal symptomen van belang bij het herkennen van een verstopt riool. Zo kun je wel eens borrelende geluiden horen in de afvoer. Dit kan een teken zijn van ophoping in de afvoer. Het water kan dan namelijk niet makkelijk weg. Ook als je een vieze rioollucht ruikt in huis, heb je waarschijnlijk te maken met een verstopping in het riool. Houd ook nauwlettend in de gaten of het water langzaam en moeilijk wegloopt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in de douche of de gootsteen. Je kunt zeker actie ondernemen als het water omhoog borrelt in de gootsteen of in het toilet. Probeer deze kenmerken goed te onthouden. In deze gevallen is de kans namelijk groot dat je te maken hebt met een verstopt riool en is het tijd om actie te ondernemen.

Zelf het riool ontstoppen


Een verstopt riool kun je in sommige gevallen zelf proberen te ontstoppen. Er zijn verschillende methoden die je kunt proberen. Denk aan het gebruik van een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel. Hierbij is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om verdere schade aan het rioolstelsel te voorkomen. Een ontstopper kun je gebruiken voor het ontstoppen van bijvoorbeeld de gootsteen of het toilet. Zorg ervoor dat de ontstopper goed aansluit en maak een trekkende beweging om de verstopping los te krijgen. Een ontstoppingsveer kan handig zijn bij hardnekkige verstoppingen die dieper in het riool zitten. En een ontstoppingsmiddel kan helpen bij het oplossen van vet- en zeepresten die voor verstoppingen zorgen. Bij een ingewikkelde verstopping kun je het riool ontstoppen beter overlaten aan een professioneel bedrijf.

Wanneer een rioolservice inschakelen?


Het kan zijn dat je al meerdere pogingen hebt gedaan om het riool te ontstoppen en de verstopping nog steeds niet is verholpen. In dat geval kan het handig zijn om een rioolservice in te schakelen. Een rioolservice beschikt over professionele apparatuur en kennis om het riool snel en vakkundig te ontstoppen. Ook als de verstopping zich diep in het riool bevindt of als er sprake is van een ernstige verstopping, is het raadzaam om een rioolservice in te schakelen. Zij kunnen het probleem opsporen en verhelpen zonder verdere schade aan te richten.

Zo kun je een verstopt riool voorkomen


Het is belangrijk om te voorkomen dat je te maken krijgt met een verstopt riool. Daarom is het goed om regelmatig onderhoud te plegen aan het rioolstelsel. Spoel geen vet, olie, etensresten of toiletpapier door het toilet of de gootsteen en zorg ervoor dat het riool regelmatig gereinigd wordt. Ook kun je gebruikmaken van een zeefje in de gootsteen om te voorkomen dat vuil en haren in het riool terechtkomen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig warm water door de afvoer te spoelen om vetophopingen te voorkomen.
Pin It
Bekeken: 265x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/