Reclame

Het Cöntemplatøriüm staat alweer ruim twee weken op recreatieterrein De Hoorne aan het Alkmaardermeer, maar veel langer wordt het niet. De makers hebben zowel van het recreatieschap als de burgemeester te horen gekregen dat hun replica van het Contemplatorium niet mag blijven staan. "Dat 'ie echt weg moet is ons nu duidelijk. En dat vinden we ook niet erg, de grap is nu wel gemaakt."

Het zeventien meter lange origineel werd in april al na negen dagen gestolen van De Hoorne. En het Contemplatorium bleef spoorloos. Reden voor het Akercity Kermis Stunt Team om een iets kleinere 'Ikea-versie' te maken en deze tijdens de kermis van Akersloot te onthullen. Na de kermis verscheen de replica op de plek van het gestolen origineel.

De toekomst van het Cöntemplatøriüm werd al snel onzeker. Stichting Kunst in C en maker van het origineel, Rob Sweere, wezen op de schending van het auteursrecht en vroegen de politie om inbeslagname. Dat vond de gendarmerie te ver gaan. Het stuntteam was teleurgesteld over de negatieve reactie, temeer omdat er juist veel positieve reacties uit het dorp kwamen. Na ruim een week vroeg terreinbeheerder Recreatie Noord-Holland om de replica weg te halen, aangezien het stuntteam geen vergunning heeft voor expositie in De Hoorne.  (tekst gaat verder onder de foto)

Contemplatorium gestolen van recreatieterrein De Hoorne Het Cöntemplatøriüm vult de lege plek die het gestolen Contemplatorium achterliet. (foto: NH Media)


Het team heeft gevraagd of er alsnog vergunning kon komen, maar daar reageerde het recreatieschap niet op. Toen ook burgemeester Ben Tap liet weten dat het Cöntemplatøriüm niet kon blijven staan, bleef er voor het Akercity Kermis Stunt Team weinig over om te overpeinzen. "De grap is nu wel gemaakt. Het is een zeer geslaagde kermisstunt en er is heel veel (media)aandacht voor geweest."

De burgemeester vroeg het team op de koffie om te praten over de verwijdering. "Een gesprek met de burgemeester, die overigens erg positief was over ons bouwwerk, vinden wij helemaal prachtig", reageert de woordvoerder. "We zijn momenteel een datum en tijdstip aan het inplannen. Maar of dat rond koffietijd zal zijn? Het zal eerder na werktijd plaatsvinden en dan lusten wij ook liever een biertje. Ook daar ben je kermisstuntteam voor." (tekst gaat verder onder de foto)

Een groep mannen in zwarte T-shirts met opschrift "Stunt Team" bij een buitenevenement, lachend en bier drinkend. Contemplatorium replica Het Akercity Kermis Stunt Team viert een geslaagde onthulling van de Contemplatorium-replica. (foto: NH Media)


Wanneer het team het Cöntemplatøriüm weghaalt is nog niet duidelijk. Vermoedelijk wordt de koffie-of-bier-ontmoeting nog even afgewacht.

Ondertussen kijkt het Akercity Kermis Stunt Team alweer uit naar de volgende Akersloter kermis. "We zijn al aan het nadenken over een stunt voor volgend jaar. Het zal niet meevallen om deze te overtreffen... Maar goed, eerst deze maar eens netjes afhandelen."
Pin It
Bekeken: 330x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/