Reclame

De makers van het Cöntemplatøriüm zouden graag zien dat hun replica de plek inneemt van het Contemplatorium. Tenzij het gestolen origineel weer opduikt natuurlijk. Ook de gemeente Castricum weet nog niet precies wat ze er mee aan moet. "Dit bouwwerk is met de beste bedoelingen gemaakt."

"Net als iedereen stonden wij voor een raadsel na de verdwijning van het originele Contemplatorium. In reactie daarop hebben wij onze krachten gebundeld om deze prachtige vorm van kunst te behouden in het Akersloter landschap", laat de woordvoerder van het stuntteam weten. "Hoewel wij geen professionele kunstenaars zijn, zijn we trots op het resultaat." (tekst gaat verder onder de foto)

Een groep mannen in zwarte T-shirts met opschrift "Stunt Team" bij een buitenevenement, lachend en bier drinkend. Het Akercity Kermis Stunt Team viert de onthulling van hun Cöntemplatøriüm tijdens opening van de Akersloter kermis. (foto: NH Media)


"Wat ons betreft, was een compliment of zelfs een bijdrage aan de bierpot passender geweest", aldus de woordvoerder. "Alles is nu namelijk weer zoals het begin april van dit jaar was. De Stichting Kunst in C heeft veel gemeenschapsgeld geïnvesteerd in het Contemplatorium, dat plotseling verdween. Wij bieden nu een mooi alternatief."

Rob Sweere en Stichting Kunst in C spreken van schending van het auteursrecht. "Auteursrecht? Als je goed kijkt zie je wel dat het de echte niet is. Bovendien proberen we er geen geld mee te verdienen", reageert het stuntteam. "Wij bieden de Stichting een gratis alternatief voor het verdwenen exemplaar. Dus het lijkt ons dat ze er best een beetje blij mee mogen zijn, achteraf gezien. Er is zeer veel media aandacht voor het kunstwerk, en iedereen in Akersloot en omstreken kent nu het woord 'Contemplatorium'." (tekst gaat verder onder de foto)

Zwart houten kunstinstallatie op een grasveld met een dorp op de achtergrond. Er is veel tijd in de replica gaan zitten laten de makers van de replica van het kunstwerk weten. Het zou volgens hen zonde zijn als het gewoon verdwijnt. (foto: Streekstad Centraal)


De kunstenaar en de kunststichting willen graag dat het Cöntemplatøriüm verdwijnt en wordt afgebroken, maar dat vinden de makers zonde. "De inwoners van Akersloot lijken deze uitvoering zeer te kunnen waarderen, dus als het niet weg hoeft laten we hem staan. Er zou op die locatie sowieso een kunstwerk staan tot november. De Stichting Kunst in C mag hem ook van ons overnemen, wij vragen slechts een bijdrage voor de bierpot."

Het Akercity Kermis Stunt Team wil geen gedonder, dus mochten Sweere met juridische stappen dreigen, dan zullen de teamleden de replica wel weghalen. Maar ze hopen dat de kunstenaar en de Stichting Kunst in C hun actie in een 'positiever licht' gaan zien en dat Sweere overweegt het Cöntemplatøriüm aan zijn collectie toe te voegen. "Zo kan het, zoals gepland, in november naar de volgende locatie worden verplaatst. Het team heeft veel energie gestoken in dit project, en dat voel je ook wanneer je erdoorheen loopt."

Gemeente Castricum laat bij navraag weten dat er geen vergunning is voor de plaatsing van het Cöntemplatøriüm, aangezien de vergunning tot 1 november specifiek is afgegeven voor het Contemplatorium. Het Akercity Kermis Stunt Team zou er alsnog eentje kunnen aanvragen. De gemeente laat echter niet weten wat het wil doen als dit niet gebeurt, en als dit alsnog wordt gedaan.
Pin It
Bekeken: 266x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/