Hoe hebben ze het gedaan, en waarom? Het Akersloter kunstwerk van maar liefst 17 meter stond er pas ruim een week, toen het zaterdagnacht spoorloos verdween. "Geen idee waar het gebleven is."

"In 30 jaar heb ik dit nog niet meegemaakt", zegt de Arnhemse kunstenaar Rob Sweere vol verbazing tegen NH, mediapartner van Streekstad Centraal. De dieven moeten wel een kraan hebben gebruikt om zijn Contemplatorium te stelen, denkt hij, "of een aanhanger." Ook voor de politie Noord-Holland is de verdwijning uit het gebied De Hoorne een groot vraagteken. Wat ze wel weten: volgens de aangifte moet het op de nacht van 6 op 7 april gebeurd zijn.

Het verdwenen werk zorgt voor commotie op de sociale kanalen. Hier en daar wordt zelfs gesuggereerd dat het om een verlate 1-aprilgrap gaat. Rob Sweere ziet er de lol niet van in. Alleen al om de kosten: 20.000 euro om zo'n kunstwerk te maken, en 35.000 om het aan te schaffen.

"Prima dat het weg is, nu hopen dat het wegblijft", wordt ook wel geroepen in een Facebookgroep. (foto: NH Media)


Het waarom is even geheimzinnig als de verdwijning. Want "de opening verliep heel goed", zegt Sweere. Daar was geen tegenstand te bespeuren. Hij hoopt dat zijn kunstwerk uiteindelijk weer verschijnt. Ondertussen zoekt de politie naar getuigen, in de hoop meer te weten te komen.

"Vervelend voor de kunstenaar", wordt er ondertussen ook geroepen op Facebook, "maar ik denk dat het niet wordt gemist." Anderen hopen dat er een leuk speeltoestel voor in de plaats komt. Niet iedereen rouwt dus om het verlies van het kunstwerk.
Pin It
Bekeken: 960x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/