Station Heiloo kan wel een opknapbeurt gebruiken, en dan vooral de kap over de perrons. Die zal niet zomaar instorten of omvallen, maar er zitten wel roest- en slijtageplekken op. ProRail heeft die opknapbeurt nu in de planning opgenomen voor begin 2025. De grootste klussen zijn de vervanging van de perronkap en het creëren van meer ruimte bij de toegangshekken. Daarvoor worden de kiosk en het openbaar toilet geofferd.

"De vernieuwde perronkap krijgt een moderne en duurzame uitstraling, waarbij de oude draagconstructie wordt hergebruikt. De kolommen worden geconserveerd en krijgen een nieuwe kleur", vertelt projectmanager Mina Nisar. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen, die onder andere de verlichting en de elektronische borden van stroom voorzien.

"De nieuwe kap krijgt, net als in de huidige situatie, regenschermen om reizigers comfortabel te laten wachten", vervolgt Nisar. "Deze regenschermen worden gemaakt van biobased materiaal. De kap wordt iets verlengd en krijgt een schuine luifel bij de entree. Alle kabels worden mooi weggewerkt, waardoor een rustige uitstraling ontstaat. Het hout in het dak draagt bij aan een warme sfeer." Ook de tegels en de zitplekken krijgen een opfrisbeurt.

Aannemer K_Dekker bouw & infra BV gaat de werkzaamheden uitvoeren. De voorbereidende werkzaamheden starten naar verwachting begin 2025. Voor de sloop van de kap en de bouw van de nieuwe zal het station twee keer gesloten zijn, verder kunnen reizigers enige hinder ervaren. (afbeelding: ProRail)
Pin It
Bekeken: 249x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/