Machteloos moest de familie Broersen toezien hoe hun zorgboerderij afbrandde. Ruim twee weken geleden bleef er weinig over van Zorgboerderij De Schermer in Schermerhorn. Gelukkig bleven mens en dier ongedeerd, maar de brandweer kon het gebouw niet redden. De Broersen willen graag een doorstart maken. En daarbij krijgen ze massaal steun vanuit het hele land. "Ik word er elke keer weer emotioneel van."

Zo'n 28 jaar geleden besloten Julia en Michel Broersen - min of meer uit nood - om hun agrarische bedrijf om te vormen tot een zorgboerderij.  "Alles in de landbouw moet altijd groter, dus we moesten of verdubbelen of iets anders verzinnen", vertelt Michel aan NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. "En Julia komt uit de zorg, dus eigenlijk konden we onze beroepen op de zorgboerderij fantastisch combineren."

Zorgboerderij De Schermer biedt zo'n tien cliënten een aantal dagen per week dagbesteding. Ze helpen onder andere met tuinieren en de verzorging van de dieren. Verder worden kunstroutes, diners en workshops gehouden. Naast cliënten zijn er ook vrijwilligers als Anja Rood die regelmatig de handen uit de mouwen steken. "Het voelt voor iedereen als een gezellige familie hier", zegt ze. "Voor cliënten is dit een geweldige omgeving waarin ze hun ei kwijt kunnen en dat moeten we zo snel mogelijk weer opbouwen." (tekst gaat verder onder de foto)

Zorgboerderij De Schermer wordt op 17 juni getroffen door een brand die de grote schuur in de as legt. (foto: Streekstad Centraal)


Het is nog niet duidelijk hoeveel de verzekeraar gaat uitkeren, maar al wel dat de geleden schade niet volledig gedekt zal worden. Waarschijnlijk nog deze week krijgen de Broersen uitslag. "Dan weten we waar we aan toe zijn en kunnen we weer plannen maken", vertelt zoon Jasper. Zijn zus Evelien en zwager Thijs begonnen vorige week met een inzameling via doneeractie.nl voor de wederopbouw. Op het moment van schrijven staat de teller op iets meer dan 23.500 euro. Iemand heeft zelfs 1.000 euro toegezegd.

Michel vindt alle steun, vanuit heel het land, hartverwarmend. "Ik vind het geweldig. Ik word er elke keer weer emotioneel van. Ik hoef het maar te benoemen en ik ga weer hikken." En het gaat om veel meer dan geld. "Mensen komen gereedschap brengen, ze komen eten brengen. We krijgen bloemen, we krijgen kaarten..." Ook Julia vindt alle hulp overweldigend. "Dat doet ons heel goed en geeft vertrouwen om door te kunnen. We zijn ook nog niet klaar met deze boerderij."
Pin It
Bekeken: 385x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/