Na ruim vijftien jaar dienst waren ze toe aan vervanging, de stoelen en het tapijt in de grote zaal van Cool in Heerhugowaard. Maandag is gestart met de grote klus, zodat de Rodi Media zaal er weer mooi fris uitziet voor het nieuwe theaterseizoen. Patricia Smagge van Rodi was erbij en hielp graag een handje.

Als de oude theaterstoelen konden praten, zouden ze een omvangrijk en kleurrijk verhaal kunnen vertellen. Vijftien jaar met voorstellingen en evenementen, die allerlei verschillende emoties teweeg brachten. En ja soms werd er wel eens wat drinken of eten gemorst. Als het aan Cool ligt sluit het boek voor de stoelen niet. In het kader van duurzaamheid en hergebruik, wordt gezocht naar een nieuwe bestemming.

Alle stoelen vervangen is niet zomaar even gedaan, want het zijn er maar liefst 590. En de zaal is 25 x 13 meter en getrapt, dus een tapijtje leggen kost ook aardig wat tijd. Deze hele zomer zullen beheerder Rob Scheeren en zijn team in de weer zijn om de zaal klaar te hebben voor het culturele seizoen dat in september begint. Een echte metamorfose wordt het niet, want de nieuwe stoelen zijn ook rood. Maar het zitcomfort moet er natuurlijk wel op vooruit gaan. Er staan een paar nieuwe stoelen in de foyer, voor wie ze wil uitproberen.

Vanzelfsprekend kost de herinrichting veel geld. Om evengoed een mooi programma te kunnen bieden, óók aan mensen voor wie de beleving van kunst en cultuur om wat voor reden niet vanzelfsprekend is, start Cool de sponsoractie ‘Sponsor een stoel en maak er een ander blij mee’. De opbrengst gaat deels naar nieuwe initiatieven en activiteiten van het programma 'Cool Sociaal'. Mensen, bedrijven en andere organisaties die een of meerdere stoeltjes willen sponsoren kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie dat leuk vindt kan een naamplaatje laten plaatsen. (foto: Kevin van Leeuwen)
Pin It
Bekeken: 394x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/