"Met fiets in de hand klimmen mensen over de omgegooide hekken." Het Sluispolder fietspad, dat door de weilanden tussen Alkmaar en Bergen loopt, is al sinds februari afgesloten. De omwonenden zijn het inmiddels zat: "Ik begrijp gewoon niet waarom het bijna een half jaar moet duren."

"Ik fietste er bijna dagelijks", legt de Bergense Tibert van Dijk uit. Niet alleen om op deze manier van Bergen naar Alkmaar te komen, maar ook omdat hij het daar erg mooi vindt. "Even weg van de stad en de auto's. Het fietspad slingert door een schitterend polderlandschap, met prachtige bomen en zeeën van bloemen."

Maar het pad is inmiddels al vier maanden afgezet met hoge hekken. Het was toe aan een renovatie, omdat het fietspad niet meer voldeed aan de normen voor veilig fietsverkeer.

Tot grote frustratie van de omwonende is het fietspad al sinds 21 februari afgesloten. Nieuwsgierige buurtbewoner Tibert vroeg zich af waarom het zolang duurt. (foto: Tibert van Dijk)


Tibert vindt het wel erg lang duren en hij is niet de enige. Veel mensen reageerden gefrustreerd toen hij in de Facebookgroep ‘Je bent een Bergenees als’ een bericht plaatste over het tot op heden afgesloten fietspad. "Het irriteert me al maanden" en "Ik mis het ontzettend", reageerden andere gebruikers van het pad.

Door de werkzaamheden moeten (snor-) fietsers omrijden via de Kogendijk of de Bergerweg. "Je wordt er iedere dag mee geconfronteerd." Volgens Tibert zijn dit geen prettige fietsroutes. “Daar sjezen de auto’s en vrachtwagens langs je.”

Ondanks dat het op het bord staat aangegeven is het voor vele omwonende onduidelijk, wanneer ze weer gebruik kunnen maken van het geliefde fietspad. (foto: Tibert van Dijk)


Dat de werkzaamheden zo lang duren is volgens gemeente Bergen niet gek: “Het is echt een héél lang fietspad. Deze hebben ze helemaal moeten verwijderen en opnieuw moeten aanleggen.”

Het pad zou eigenlijk eind juni weer opengaan, maar dat ging niet door, door vertraging van de levering van de betonplaten. “Het ziet ernaar uit dat de opening eind juli echt gaat lukken", laat de gemeente aan Streekstad Centraal weten. "Alleen als het weer zo slecht is - dat de werkzaamheden niet kunnen plaatsvinden - zal dat anders zijn."

En deze opening gaat "groots" aangepakt worden. "We weten dat de mensen hierop gewacht hebben." Als Tibert tijd heeft is hij daar bij, maar eigenlijk interesseert de opening hem niet zoveel: "Ik wil er gewoon weer kunnen fietsen.
Pin It
Bekeken: 2789x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/