Wat te doen met Theater De Binding? Dat is een centrale vraag voor Mirjam Flik. Zij is door Cool Kunst en Cultuur ingeschakeld om een frisse wind door het Cultureel en Educatief Centrum in Zuid-Scharwoude te laten waaien. Om een goed onderbouwde visie te ontwikkelen, peilt Mirjam de meningen, wensen en behoeften van inwoners, organisaties en ondernemingen.  Ze heeft al een aardig beeld. "De Binding mist nu (ver)binding met de omgeving en haar bewoners."

De Binding werd in 2007 gebouwd voor onder andere een bibliotheek, de Jan Arentszschool, een kerkgenootschap, diverse overheidsinstanties en verenigingen. Maar heel erg bedrijvig werd het er niet en negen jaar later besloot de Langedijker gemeenteraad om flink te verbouwen voor een betere bezetting. Met het gewenste effect. Maar het theater met zijn 400 zitplaatsen wordt nog steeds weinig gebruikt. Vanwege de huurprijs en ook het formaat. Te groot voor lokale verenigingen en weer te klein voor grote producties.

Begin dit jaar gaf de gemeente het beheer van De Binding aan Cool, met de vraag om een plan te maken voor een bruisend theater. Cool haalde Mirjam Flik erbij. Die is inmiddels in gesprek met verenigingen, instanties en ondernemingen om te kijken naar wensen, behoeften en mogelijkheden. Ook peilt ze onderwijs- en zorginstellingen en andere mogelijke gebruikers. Maar Mirjam wil vooral veel met inwoners praten. "Wat willen ze voor met name het theater, wat zijn de wensen en wat is daarvoor nodig?”

Als Mirjam Flik volledig haar gang kon gaan, zou ze De Binding herindelen en een kwartslag draaien. "Zodat je op het mooiste punt binnenkomt en daar meteen het theater vindt. Een warm welkom dat meteen duidelijk maakt waar je bent. Nu wordt het voor zoveel doeleinden gebruikt dat het ook een beetje een identiteit mist. Ik denk dat veel mensen niet eens goed weten wat er zich afspeelt in het gebouw, laat staan dat het voelt als huis. Het wordt hoog tijd dat De Binding weer alle inwoners van deze gemeente wordt."

Inwoners en ondernemers kunnen iedere woensdag met Mirjam in gesprek over De Binding. Van 12:00 tot 14:00 uur houdt ze spreekuur, vanzelfsprekend in De Binding zelf. "Ik wil een laagdrempelige manier creëren zodat mensen gewoon kunnen langskomen om samen een kop koffie te drinken en van gedachten te wisselen."

Al die gesprekken moeten ervoor zorgen dat ze straks in september weloverwogen een breed gedragen visiedocument kan schrijven voor de toekomst van Theater De Binding.

Mirjam Flik is ook bereikbaar via telefoonnummer 06-14405507 en het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 222x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/