Het was hét lichtpuntje van elke boekenliefhebber in de regio: de populaire boekenmarkt van ontmoetingscentrum PostaanZee. Tot verdriet van zowel de organisatie als de vaste bezoekers, stopt de markt vanaf april 2025. Maar er is een pleister voor op de wond: de opheffingsuitverkoop iedere eerste en derde vrijdag van de maand. "Boeken voor maar 1 euro per stuk."

Ooit ontstaan door een overvloedige aanvoer van boeken, was de boekenmarkt een begrip binnen de Egmonden. De massa's boeken die mensen aanleverden voor de minibieb, kon PostaanZee niet kwijt. Zo was de markt geboren.

De markt huist zich in het oude Egmondse postkantoor, naast PostaanZee. "En de boekenmarkt stopt nu omdat onze gebruiksovereenkomst afloopt en niet wordt verlengd", laat een medewerker weten. Het voormalige postkantoor is verkocht. "De nieuwe eigenaar heeft woningbouwplannen. Uiteraard vinden wij het ook erg jammer, de boekenmarkt was geliefd." (tekst loopt verder onder foto)

Het is misschien even zoeken, maar dan heeft de boekenliefhebber uiteindelijk wel wat (foto: aangeleverd)


Boekfanaten kunnen de komende maanden bij de opheffingsuitverkoop een schat aan onder andere kunst-, studie-, kook- en geschiedenisboeken op de kop tikken. "Voor liefhebbers is het de kans om die langgezochte pareltjes te vinden. Alles ligt netjes op alfabetische volgorde." Met de koop van de boeken steunt de koper de activiteiten van ontmoetingscentrum PostaanZee.

PostaanZee ontvangt nog steeds graag boeken voor de minibieb, "maar wel alleen romans, die een beetje recent zijn. Zo blijft het aantrekkelijk voor alle bezoekers." De eerstvolgende opheffingsuitverkoop is vrijdag 5 juli van 13:00 uur tot 16:00 uur, aan de Voorstraat 82 in Egmond aan Zee.
Pin It
Bekeken: 334x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/