"Ik ben Bo en ik heb een kater." Zo begint de 23-jarige zijn pitch voor de nachtburgemeester, de organisator van het Indian Summer Festival en een adviseur Cultuur van Gemeente Alkmaar. Hij is erg zenuwachtig, maar trekt al snel de aandacht van het publiek terwijl hij met passie vertelt: "Twee jaar lang heb ik gefeest bij het Kooltuintje, maar nu is-ie gesloten. Net als vele andere bruine cafés in Alkmaar."

Met zijn voorstelling wil hij aandacht trekken voor deze cafés en laten zien waarom deze belangrijk zijn: "Hier komen alternatieve en creatieve mensen bij elkaar." Bo had geen idee dat hij op deze manier een subsidie kon krijgen, maar toen hij een bericht op Instagram binnenkreeg van STAD wist hij het meteen. "Deze kans wil ik niet missen."

23-jarige Bo Pitcht enthousiast zijn idee voor de jury. Een kans op een subsidie voor zijn voorstelling kon hij niet missen. (foto: Streekstad Centraal)


STAD staat voor Stichting Talent and Dreams en zet zich in voor jongeren met een droom. En die droom mag zo groot zijn als ze zelf willen, “van het organiseren van een feestje, een skatewedstrijd en zelfs het schrijven van een boek”, legt Nanne Heilig van de stichting uit. "Zolang de jongeren het zelf hebben bedacht, haken wij er op aan om ze van a tot z te helpen."

Samen met de gemeente Alkmaar organiseerde de stichting woensdag avond voor het eerst in Alkmaar een Pitch Night. "Dit is concept voeren we al op verschillende locaties uit, maar voor Alkmaar was dit de eerste keer." Op deze manier leren Alkmaarse jongeren tussen de 17 en 27 jaar pitchen voor een jury en maken ze kans om hun droom evenement waar te maken door  een flinke subsidie binnen te slepen; 5000 euro.

"Het is zo mooi om te zien dat de jongeren bij hun projecten ook echt denken aan anderen", zegt Nanne. (foto: Streekstad Centraal)


Nanne heeft er alles aangedaan om zoveel mogelijk jongeren in Alkmaar te bereiken en dat is volgens haar best goed gelukt. In totaal werd er voor zes initiatieven gepitched. Naast de voorstelling van Bob, kwamen de jongeren met voorstellen voor skateboardwedstrijden, muurschilderingen en Alkmaarse kunst uit de verschillende dorpen.

Ook deden de vier 17-jarige organisatoren van het ROCKET Festival een pitch. Vorig jaar kregen ze ook een subsidie van de gemeente. En omdat het zo goed verliep willen ze een tweede editie organiseren. “Het was helemaal uitverkocht”, zegt Zola enthousiast. Met een tweede editie willen ze een plek creëren voor de jongeren "die tussen de bruine cafés en frisfeesten in zitten", legt Zola uit.

Er komt een tweede editie van het ROCKET Festival. Niet alleen opkomende artiesten, maar ook kunstenaars worden in de spotlight gezet. (foto: Streekstad Centraal)


Na de voor de jongeren zenuwslopende pitches bleek niemand teleurgesteld naar huis te hoeven. Er werden bedragen tussen de 3000 en 7500 euro toegekend om de projecten tot realiteit te maken. Volgens de jury waren alle voorstellen waardevol. "Het is een kers op de taart om de blijdschap bij de jongeren te zien en de opluchting dat ze op deze manier een steuntje in de rug krijgen", aldus Nanne.

Maar deze avond was pas het begin, want er moet nu een hoop gebeuren. "Nog voor het einde van het jaar worden de zes projecten uitgevoerd." En misschien komen er wel nog meer, want jongeren kunnen zich nog steeds aanmelden.
Pin It
Bekeken: 672x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/