Jaren voorbereiding hebben geleid tot een feestje in de raadzaal van gemeente Bergen. Per motie zelfs. Donderdag ging de gemeenteraad unaniem akkoord met de financiering en de realisatie van het sportcomplex voor VV Egmond in Egmond-Binnen. Er was taart en wethouder Marco Wiesehahn kreeg als 'aanvoerder' van het project een officieel selectieshirt van VV Egmond.

"Onze dank gaat uit naar de vele VV Egmond vrijwilligers en naar de gemeente Bergen", laat secretaris Arnold Boon van de voetbalvereniging Streekstad Centraal voldaan weten. "Oude sentimenten zijn omgezet naar veel hart voor VV Egmond. Dat maakt ons trots. VV Egmond ligt hiermee op koers!"

Raadslid Ron Karels had het college met een 'motie van feest' opgeroepen om het akkoord voor het sportcomplex van VV Egmond te vieren. Tijdens de schorsing werd de raadzaal eventjes een 'kleedkamer', waar de overwinning werd gevierd door alle 'teamleden', in dit geval de commissie- en bestuursleden van VV Egmond, de projectleider, de verantwoordelijk wethouder en de andere ambtenaren die er allemaal voor gezorgd hebben dat het sportcomplex realiteit wordt. (tekst gaat verder onder de foto)

Taart voor alle 'spelers' in de 'kleedkamer' om de 'overwinning' voor het sportcomplex van VV Egmond te vieren. (foto: aangeleverd)


Wethouder Marco Wiesehahn en projectleider Vincent Quist roemden de prettige en constructieve samenwerking tussen de gemeente en de vele vrijwilligers van VV Egmond. Raadsleden lauwerden de transparantie van het proces en de tomeloze inzet van alle 'spelers' die betrokken waren bij het traject, dat eigenlijk al een jaar of 20 gaande is. Het bestuur van de voetbalclub verraste de wethouder, ofwel de 'aanvoerder', met een officieel VV Egmond selectieshirt. Trots nam hij het tenue met nummer 21 in ontvangst.

"Wethouder Wiesehahn heeft écht zijn nek uitgestoken. We kwam niet uit. De kostenramingen waren inmiddels tien jaar oud, daar was niet meer rond mee te komen", vertelt Arnold Boon. De bouwkosten zijn flink gestegen en Wiesehahn maakte zich hard voor een kleine miljoen euro extra subsidie. "Ook projectleider Vincent Quist heeft enorm zijn best gedaan. En ook de rest, alle vrijwilligers, het zijn er telkens zo'n 150 als ik mail verstuur over de realisatie van VV Egmond."

Het grote werk voor de realisatie is nu gedaan, maar helemaal klaar zijn de voorbereidingen nog niet. Het streven is om het sportcomplex te maken tot een nieuwe centrale plek voor sport, recreatie en ontmoeten. Daar wordt samen met buurtcoaches en lokale maatschappelijke partijen aan gewerkt.

De nieuwe thuisbasis van VV Egmond krijgt vijf speelvelden, waarvan een van kunstgras. (ontwerp: Zijlstra Schipper architecten)

Pin It
Bekeken: 310x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/