Veel spannender dan dit worden de stemmingen in de Bergense Raadszaal niet. Met 11 stemmen voor en 10 stemmen tegen heeft de gemeenteraad van Bergen 'ja' gezegd tegen de laatste versie van de plannen voor het Plein in Bergen. En dat is dan ook nog dankzij de onlangs van partij overgestapte Jan Houtenbos.

Een 'pikante' stemming dus. Want de laatste keer dat het plan ter stemming werd ingebracht staakten de stemmen bij 10-10. Met als afwezige... Jan Houtenbos. Die zat toen nog bij lokale partij Ons Dorp, dat tégen het plan is. Zijn ontbrekende stem zou dus, als hij met de fractie had meegestemd, er voor hebben gezorgd dat het Pleinplan in de prullenbak was geëindigd. Donderdag stemde Houtenbos vóór het plan en stemde hij mee met zijn nieuwe fractie: die van Kies Lokaal. Een demonstratie van de kracht van democratie en meerderheid.

Het betekent ook dat de laatste wijzigingen in het plan geen enkel politiek verschil hebben gemaakt. Wel financieel, want de gemeentegrond waarop gebouwd gaat worden gaat minder opbrengen nu er in plaats van koopwoningen sociale huurwoningen gebouwd gaan worden. Volgens wethouder Ernest Briët iets dat vrijwel gecompenseerd wordt doordat er nu wél gebouwd gaat worden.
Pin It
Bekeken: 281x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/