Er is geen enkele twijfel meer over waar de openbare fusieschool van Bergen zich gaat vestigen:  het wordt de Lucebert-locatie aan het Zakedijkje. De medezeggenschapsraad van de Van Reenenschool probeerde daar nog een stokje voor te steken, maar de landelijke geschillencommissie voor het onderwijs heeft een streep door het bezwaar gezet. 

Tijdens een zitting van de commissie mochten de medezeggenschapsraad (MR) en scholenkoepel ISOB hun standpunten toelichten. Na beraad concludeerde de commissie dat het protest van de MR inhoudelijk niet sterk genoeg was. Dat betekent dat de nieuwe fusieschool op 1 augustus de deuren kan openen aan het Zakedijkje. 

Bestuurder Robert Smid reageert tevreden. "Ouders en kinderen verdienden duidelijkheid en die hebben ze gekregen. Alle kinderen op de Lucebertschool en de Van Reenenschool kunnen na de zomer naar onze nieuwe, mooie openbare basisschool. Hiermee borgen we het voortbestaan van kwalitatief goed openbaar onderwijs in Bergen."

De school start in augustus onder de ‘werknaam’ Openbare Bergense Basisschool. De kinderen en hun ouders mogen de definitieve naam van de school bepalen.


Scholenkoepel ISOB wil de twee Bergense openbare scholen samenvoegen omdat het aantal jonge kinderen in het dorp afneemt. Uit onderzoek kwam naar voren dat het Lucebert-locatie hiervoor de meeste voordelen bood en de minste nadelen. De medezeggenschapsraad (MR) van de Van Reenenschool stak daar een stokje voor. Juist de Van Reenen-locatie zou beter zijn. De MR bood een plan aan voor duurzame exploitatie, maar dat bracht de het ISOB-bestuur niet op andere gedachten. Om door te kunnen zetten, klopte het bestuur aan bij de landelijke geschillencommissie.


Pin It
Bekeken: 398x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/