De politie brengt beelden naar buiten om een oplichtingszaak vlot te trekken. In mei werd een 86-jarige Alkmaarse slachtoffer van oplichters met een dubbele babbeltruc. Ze stond haar sieraden af aan een nep-politieagent en hoorde er daarna niets meer over.

Donderdag 16 mei werd de Alkmaarse vrouw gebeld, zogenaamd door iemand van een energiebedrijf. Een collega zou 's middags langskomen voor een controle. Tussen 14:00 uur en 14:30 uur kwam er inderdaad iemand langs. Deze vrouw inspecteerde de meterkast, maar keek ondertussen ook wat in het rond. Drie kwartier lang was ze - regelmatig bellend - binnen, vermoedelijk om te kijken of er waardevolle spullen te halen waren. (tekst gaat verder onder de foto)

De sieraden die de nepagent heeft meegenomen (foto: politie)


Twee dagen later kreeg de Alkmaarse weer een belletje van de vrouw die eerder belde. Een agent zou haar sieraden veilig stellen en laten taxeren. Ter 'identificatie' zou hij een code opgeven. Er komt rond 13:30 uur inderdaad een man aan de deur en die noemde de code. Ze geeft haar sieraden mee, om er daarna nooit meer wat over te horen.

NH Nieuws Extra besteedde aandacht aan de oplichtingszaak. In het programma worden beelden van de oplichters getoond. Ook worden de ontvreemde sieraden getoond. De politie hoopt dat iemand ze gezien heeft op een verkoopsite. (foto's: Politie)
Pin It
Bekeken: 1355x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/