De gemeente Heiloo heeft de commissie Milieueffectrapportage (mer) gevraagd te kijken naar het milieurapport over de woningbouwplannen voor de Zandzoom. Heiloo wil in het zuidelijk deel van de gemeente ongeveer 1.280 woningen bouwen in een wijk die een onderscheidend en groen woonmilieu krijgt. De mer brengt de milieugevolgen van zo'n project in beeld voordat er door de gemeenteraad een besluit over wordt genomen.

Het advies luidt in dit geval om het milieurapport aan te vullen met alternatieven voor de inrichting van het gebied. "Daarnaast is het belangrijk om de milieueffecten van de gebiedsontwikkeling zonder en met aansluiting op snelweg A9 te onderzoeken", zo meldt de commissie

In het bestaande milieueffectrapport worden twee varianten behandeld: de Zandzoom zonder aansluiting op de A9 en de Zandzoom mét aansluiting op de A9. Maar de rapportage krijgt daarvoor een onvoldoende, zo is te lezen: "De effecten van de twee alternatieven op onder meer natuur, cultuurhistorie en archeologie zijn daarbij onvoldoende in beeld gebracht."

Kortom, er moet meer onderzoek gedaan worden naar de gevolgen van de komst van de woonwijk. De mer adviseert om twee alternatieven voor de inrichting van het gebied te onderzoeken. Eén waarin natuur en biodiversiteit centraal staan en één waarin landschap, cultuurhistorie en archeologie centraal staan. (foto: Brigitte Schutzelaar)

 
Pin It
Bekeken: 231x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/