“Deze visie gaat ons helpen om iedereen, zowel in de dorpen als in de stad, iets passends en prikkelends te bieden binnen het toekomstige cultuuraanbod", zei wethouder Anjo van de Ven tijdens de afrondende participatiebijeenkomst over de Alkmaarse Cultuurkoers 2040. Tevreden bedankte ze iedereen die tijd en energie heeft gestoken in het tot stand komen van de cultuurvisie voor de komende jaren.

In Theater De Vest kwamen zo'n 90 mensen bijeen om te praten over de koers die de gemeente Alkmaar de komende jaren moet gaan varen om kunst en cultuur te stimuleren. Na de inleiding van wethouder Anjo van de Ven volgden presentaties over de achtergronden van de Alkmaar Cultuurkoers 2040. Om deze samen te stellen zijn allerlei inwoners geïnterviewd over hoe zij cultuur in de gemeente beleven. Als maker en als 'consument'. Waar ze blij mee zijn, wat beter kan, wat er mist. (tekst gaat verder onder de foto)

Een sfeervolle en goedbezochte avond over de Alkmaar Cultuurkoers 2040. (foto: Keith Montgomery)


Inwoners zijn over het algemeen tevreden over het culturele aanbod en over de twee culturele hotspots, het Canadaplein en Overstad. Maar het kán beter. Dat is wat onderzoeksbureau Blueyard concludeerde. Met name in de buitenwijken en dorpen is er volgens inwoners te weinig ruimte voor optredens, exposities en ateliers. Met ook als gevolg dat voorstellingen nog wel eens snel uitverkocht zijn en er weinig ruimte is voor vernieuwing. En jongeren vinden het uitgaansleven veel te beperkt. (tekst loopt door onder de foto)

Portretten van de mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van de Alkmaarse Cultuurkoers 2040. (foto: Keith Montgomery)


De Alkmaarse Cultuurkoers 2040 wordt deze zomer helemaal afgerond, zodat de gemeenteraad er in het najaar een besluit over kan nemen. De (voorlopige) stukken komen deze week online. (hoofdfoto: Keith Montgomery)
Pin It
Bekeken: 486x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/