"Zie me hakken, zie me tjappen kijk, kijk, kijk me gaan. Ik geen appel, ik geen kiwi. Ik wil gaan met die..", het liedje Banaan van Jebroer komt enthousiast uit de speakers. De deelnemers van het team 'Gaan met die banaan' staan klaar om het water in te sprinten. "Ik wil gaan met die… Ik wil gaan met die banaan!"

Met volle vaart rennen de deelnemers door het water van zwembad De Bever in Sint Pancras. "Die met de rode zwembroek, die hoort bij ons", zegt 29-jarige Nicole trots. Al ruim tien jaar doet ze samen met haar vriendengroep mee aan Sportweek Langedijk. Dus ook dit jaar is ze er weer traditiegetrouw bij en hoopt ze natuurlijk dat haar team wint. (tekst loopt door na de foto)

'Gaan met die banaan' doet er alles aan om aan kop te blijven tijdens Sportweek Langedijk. (foto: Streekstad Centraal)


Maar er is veel competitie. In totaal doen er dit jaar 24 teams mee. Dat zijn ongeveer 360 deelnemers. "Het aantal blijft ieder jaar groeien. Dit jaar waren er zelfs drie teams te veel", legt Rick uit. Die teams werden dus teleurgesteld en moeten het volgend jaar maar weer proberen.  Het toont wel aan dat de missie om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen ook dit jaar weer geslaagd. Tenminste... bij de volwassenen. "Er doen steeds meer volwassenen mee, maar gek genoeg steeds minder kinderen", legt Rick uit. De focus ligt daarom nu volledig op deze fanatieke groep volwassenen. (tekst loopt door na de foto)

"Als organisatie wordt ook wel verwacht dat je meedoet aan de derde helft", zegt Rick Dekker lachend. (foto: Streekstad Centraal)


Zo'n 100 vrijwilligers hebben voor deze achttiende editie weer alles uit de kast getrokken om een uitdagend programma te realiseren. Met alleen een rustdag op woensdag staat de Sportweek bol van sportieve en uitputtende activiteiten. En met veel enthousiasme wordt ddar aan meegedaan. Wanneer Streekstad Centraal langsgaat bij 'Expeditie de Bever' is de fanatieke sfeer niet te missen. Het gejoel van de deelnemers is al van afstand te horen. (tekst loopt door na de foto)

Tijdens Expeditie de Bever doen de deelnemers mee aan unieke spellen. Zoals 'Het is maar hoe de kaarten vallen', waar ze met zwembanden zo snel mogelijk het water over moeten. (foto: Streekstad Centraal)


Tijdens Expeditie de Bever gaan de teams de strijd tegen elkaar aan door zes verschillende expeditie spellen te spelen. Uiteraard heeft alles te maken met water. Lepels opduiken, klimmen op de glijbaan of zelf een brug bouwen. Techniek en conditie komen samen bij de verschillende opdrachten. En natuurlijk gezelligheid.

Want het doel is niet alleen om iedereen te laten bewegen, maar ook om mensen samen te brengen. "Het is zo gezellig. Echt dorps", zegt Nicole. En ondanks de onderlinge concurrentie tussen de teams, ontstaan er ook vriendschappen. "Ieder jaar zie je de andere deelnemers weer. Je leert ze steeds beter kennen. Vooral tijdens de derde helft." Maar voordat die derde helft kan beginnen hebben de deelnemers nog wel een aantal spellen te gaan. (tekst loopt door na de foto)

Het team 'Dom Koike & Gaan' doet dit jaar voor het eerste mee, maar hebben zich goed voorbereid. "We gaan voor de winst", zegt Jake. (foto: Streekstad Centraal)


Team 'Gaan met die banaan' heeft maandagavond spellen verloren van FC Dijka, maar blijft voor alsnog aan kop. "We willen natuurlijk de beker winnen", zegt Nicole, maar dat is niet het belangrijkste. "De gezelligheid is het belangrijkste. Vorig jaar verloren we de expeditie spellen, maar waren we zeker de kampioen van de derde helft."
Pin It
Bekeken: 566x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/