De Brandweer en het Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier (HHNK) hebben elkaar gevonden waar het gaat om crisisbeheersing. Er wordt in de toekomst nauwer en vaker samengewerkt. Daartoe is besloten na een pilot waar bleek dat de brandweer het hoogheemraadschap operationeel goed kan ondersteunen.

Het initiatief voor de pilot ontstond na de wateroverlast van drie jaar geleden. Toen viel in anderhalf uur net zoveel regen als normaal in de hele maand. De gevolgen van onder andere de clusterbuien waren groot en er ontstond veel overlast en schade.

"Als we naar de toekomst kijken, zien we dat we vaker met situaties te maken krijgen waarop HHNK alleen niet voldoende kan inspelen. De vraag is dan: waar kunnen we hulp vinden? Zo kwamen we bij de brandweer terecht met de vraag: wat kunnen we samen doen?", meldt Linda van Oostrum van HHNK.
Afgelopen jaar werd gezamenlijk geoefend op verkenning en inspectie, dijkversterking en pompmaterieel. (tekst loopt verder onder foto)

De pompen van het Hoogheemraadschap Noorder Kwartier (HHNK) draaiden overuren na de enorme buien in juni 2021 (foto: HHNK)


Daaruit bleek al snel dat gezamenlijk optrekken voor beide organisaties waardevol is. "Ik zie win-win. Voor ons is het een klus erbij, voor het hoogheemraadschap een zorg minder als er in korte tijd veel handjes beschikbaar moeten zijn. Bovendien zijn we van de brandweer. Als hulp nodig is, dan willen we helpen", zo laat postcommandant Frank Smit weten.

Uit de pilot zijn ook een aantal aandachtsgebieden gerold waar de komende tijd nog aan gewerkt moet worden. Vaak gaat het dan om specifieke en technische kennis. De samenwerking wordt verder geformaliseerd maar geldt (nog) niet 'brandweerbreed'. Iedere post mag zelfstandig besluiten of er meegedaan wordt met de samenwerking.
Pin It
Bekeken: 709x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/