De politiestudenten van basisteam Alkmaar-Duinstreek kunnen tevreden terugkijken op 'hun' verkeerscontrole bij Sportcomplex De Meent. Er zijn zaterdag 250 tot 300 bestuurders gecontroleerd op van alles een nog wat, inclusief hun voertuigen. Er werden 64 overtredingen geconstateerd en nog een aantal zwaardere vergrijpen. "Al met al een geslaagde controle!"

"Ze hebben de verkeerscontrole zelf georganiseerd", licht een politiewoordvoerder toe. "Het gaat om twee studenten van basisteam Alkmaar-Duinstreek." Veel meer kon ze tot haar spijt niet vertellen, want de studentenbegeleider was niet in dienst. Maar er komt nog aardig wat bij kijken, een soepel verlopende verkeerscontrole. Je moet genoeg collega's hebben voor de controles zelf, en voor de aanvoer van weggebruikers. De controleplaats behoort goed en veilig zijn en de collega's moeten genoeg alcohol- en de drugstestapparaten hebben. En ook BOB-sleutelhangers. En als er iemand wordt aangehouden en naar het politiebureau moet, wat doe je dan? Gelukkig stonden de twee studenten er niet alleen voor. Ze werden een handje geholpen door hun collega's van het basisteam en van Team Verkeer.

De controle leek zeker niet overbodig. Bij grofweg één op de vier bestuurders bleek iets niet in orde. Het ging daarbij in de meeste gevallen om het niet mee hebben van het rijbewijs. Daarnaast bleken twee weggebruikers onder invloed te zijn van drank of drugs en reed één bestuurder met een ongeldig verklaard rijbewijs. Verder troffen de studenten een 'spookvoertuig', oftewel een voertuig dat niet op naam staat.

"Al met al een geslaagde controle waarbij we veel medewerking kregen van de bestuurders!", aldus de politie.
Pin It
Bekeken: 801x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/