"Deze had mijn vader ook", zegt een man. Hij kijkt geïnteresseerd in het rond. Liefhebbers van oude auto's konden zondag hun hart ophalen op de Torenstraat in Castricum.  Vooral veel kinderen keken geïnteresseerd naar de oude auto's. En ook voor de eigenaren was dat een leuk moment. "Een hoop mensen denken dat mijn auto niet zo oud is."

Jelle Ouwendijk staat met zijn Mercedes op de Torenstraat in Castricum. En hij is niet de enige. Een oude BMW, een Volvo, Vespa's uit jaren vijftig en een iconische Triumph. Het is zomaar een greep uit de oldtimers op de straat. Ondanks de regen worden de voertuigen toch door de nodige ogen bekeken en lopen sommige liefhebbers er likkebaardend langs.

Ouwendijk staat al een paar uur met zijn wagen in het dorpscentrum. Het is een Mercedes-Benz 280 s uit 1976. "Een hoop mensen denken dat mijn auto niet zo oud is", zegt Ouwendijk tegen de verslaggever van Streekstad Centraal. "Maar goed, als je gaat rekenen. 1976 is ook al 48 jaar geleden. Dat hebben veel mensen niet echt door." (tekst gaat verder onder de foto)

Ouwendijk laat trots zijn Mercedes zien. Een van de eerste wagens met cruisecontrol en een airco. (foto: Streekstad Centraal)


Ouwendijk is naar eigen zeggen al jaren gek van auto's. "Ik was twaalf en ging niet meer naar school. Pa zat in de auto's, dus ik ben er een beetje ingerold. Zo is het gegaan." Thuis heeft Ouwendijk nog meer antieke auto's, maar in deze Mercedes-Benz rijdt hij "dag en nacht". "Een huis kostte in die tijd zo'n 140.000 ouderwetse guldens, en deze auto had een prijskaartje van 120.000 gulden. Het was een behoorlijke investering."

De wagen van Ouwendijk is een Amerikaanse uitvoering. Met cruisecontrol en zelfs een airco. "Een luxe wagen, zeker in die tijd. Een auto met charme. Bovendien gaat hij niet kapot. Met andere merken is er altijd wel wat", vertelt de autohandelaar. Ouwendijk wijst naar de wagen. "Een lampje blijft dan knipperen of een deur gaat minder goed dicht. Maar bij deze is dat niet zo."

Ondertussen gaat het weer flink regenen. "Laten we even schuilen", zegt een bezoeker. Even later gaan de blikken naar een Ford Model A Tudor. De allereerste auto die van een productielijn rolde. "Het zou zomaar de wagen van een dokter of burgemeester kunnen zijn", lacht een man. "De wagen komt rechtstreeks uit Swiebertje", vult een ander aan. De eigenaar van de Ford is helaas niet in de buurt. (tekst gaat verder onder de foto)

De motor van de Ford Model A Tudor. (foto: Streekstad Centraal)


Na regen komt zonneschijn. Ook in Castricum. Het begint zelfs een beetje warm te worden op deze junidag. "Jammer van het weer, maar je ziet dat er toch niet veel minder mensen komen", zegt een marktkoopman met een collectie boeken. "We laten ons niet uit het veld slaan." Hij lacht.
Pin It
Bekeken: 267x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/