Een ijssalon waar niet alleen mensen, maar ook honden kunnen genieten van een verkoelend ijsje. Zondagmiddag ontstaat er een lange rij voor de ingang. "I’m so excited", zegt de eigenaar. Speciaal voor de viervoeters zijn er smaken zoals, peanut butter & banana, blueberry & strawberry en apple & honey. "We love our dogs."

De Britse Sara Allwood opende zondagmiddag haar eerste fysieke winkel ‘Scoobs & Winstons’ in de binnenstad van Alkmaar. De namen van de honden van Sara en haar broer - waar de winkel naar vernoemd is - staan op het raam van de nieuwe ijssalon aan de Koorstraat in Alkmaar. "Iedereen zou moeten kunnen genieten van een ijsje." (tekst gaat verder onder de foto)

"I like to spread some love with my ice cream", zegt Sara Allwood (rechts). Ze opende zondagmiddag haar eerste ijsallon met alleen maar zuivelvrij en vegan ijs. (foto: Streekstad Centraal)


Wat haar ijssalon zo bijzonder maakt is - naast de verkoop van hondenijs -  dat al het ijs zuivelvrij en vegan is. Cookies and cream, pistache, mango, framboos en nog veel meer smaken zijn te koop in de knusse en retro ingerichte winkel. In totaal zijn er achttien smaken, en daarmee is ze de eerste in Nederland met zo'n uitgebreid aanbod van zuivelvrij en vegan ijs.

Sara komt oorspronkelijk uit London, maar verhuisde vier jaar geleden naar Petten. "Hier hadden ze nog helemaal geen ijswinkel." Toen haar zoon zijn beste vriend, Kick, ontmoette, ontdekte Sara een gat in de markt. Hij is lactose-intolerant en is dus allergisch voor melkproducten. Hierdoor kan hij geen ijs eten. Daar moest verandering inkomen: "Iedereen en zeker kinderen moeten ijs kunnen eten", zegt Sara. (tekst gaat verder onder de foto)

De beste vriend van Sara's zoon, Kick, is allergisch voor lactose. Hierdoor ontdekte Sara een gat in de markt. (foto: Streekstad Centraal)


En dat deed ze. Het zuivelvrije Scoobs & Winstons-ijs wordt inmiddels al op verschillende plekken, zoals bij supermarkt Spar en strandpaviljoens, verkocht. En nu dus ook in haar eigen winkel, en daar moet het niet bij blijven. Haar eerste winkel in Alkmaar is nog maar de eerste stap. "I want to take over the world", verteld ze trots terwijl ze toekijkt hoe er een lange rij bij de ingang ontstaat. Ondertussen gaan de kleurrijke ijsjes over de toonbank en zitten de gezichten van de kinderen onder het ijs. (tekst gaat verder onder de foto)

Al snel ontstaat er een lange rij voor de winkel, Sara is superblij met de opkomst. (foto: Streekstad Centraal)


Alle vrienden van Sara zijn vanuit Petten gekomen om de nieuwe winkel te bewonderen. Het ijs valt de bezoekers goed in de smaak. "Het is echt lekker, je merkt helemaal niet dat er geen melk in zit," zegt een van de kinderen nadat ze een lik van haar ijsje neemt. Haar moeder vult haar aan: "Je moet het zelf maar eens proberen, want wij zijn misschien een beetje bevooroordeeld."

Al snel wordt een bolletje 'peanut butter and jelly' overhandigd aan Streekstad Centraal. En inderdaad, je proeft geen verschil met 'normaal' ijs. Aan de andere kant is de smaak 'peanut butter and jelly' óók een primeur voor deze verslaggever.
Pin It
Bekeken: 1871x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/