Voor de tweede keer in korte tijd is een Heerhugowaards evenement ontaard in een vechtpartij. Tijdens de laatste kermisdag sloeg de feeststemming compleet om. Er ontstond woensdagavond een vechtpartij, de jongeren staken zwaar vuurwerk af en politieagenten werden bekogeld met stenen en glaswerk.

Zes dagen kermis op en rond het Raadhuisplein in Heerhugowaard. Het weer was wel wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Net na de sluiting sloeg de sfeer om. Rond 23:30 uur. Er werd vuurwerk afgestoken, een winkelruit ingeslagen. De groep rellende jongeren werd groter. Agenten probeerden verschillende groepen uit elkaar te houden, maar werden bekogeld met glas en stenen. "Op de Korte Dreef heeft de jeugd nog een auto op zijn kant getild", schrijft de politie op Instagram. En ook werd een politieauto bekogeld. (tekst gaat verder onder de foto)

Van vrijdag 7 tot woensdag 12 juni was er kermis in Heerhugowaard. (foto: Streekstad Centraal)


Burgemeester Maarten Poorter is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Hij heeft geen goed woord over voor het gedrag tijdens de kermisavond. "Het is onacceptabel wat er is gebeurd", benadrukt Poorter. "Het vernielen van eigendommen en agressie tegen politie of wie dan ook zal worden bestraft."

Het is zeker niet voor het eerst dat een Heerhugowaards evenement ontaardt in een vechtpartij. Tijdens Bevrijdingspop kwam de politie óók ter plaatse om de gemoederen te sussen en raakten de agenten óók verstrikt in een conflict. Zo'n dertig tot veertig jongeren keerden zich tegen de politie. "We zien deze twee incidenten vooralsnog los van elkaar", vertelt politiewoordvoerder Jan Martijn Stout aan Streekstad Centraal.

"Ik heb vijftien jaar bij het bureau in Heerhugowaard rondgelopen en het valt me wel op dat ik dit niet heb meegemaakt. Dat er zo'n agressie tegen de politie was. Ik hoop dat deze twee incidenten in Heerhugowaard toeval zijn", stelt Stout, Burgemeester Poorter: "Hoe dit geweld ontstaat zal centraal staan in een evaluatie. We laten het plezier voor onze inwoners niet bederven door deze raddraaiers." (tekst gaat verder onder de foto)

Vlak naast het terrein van Bevrijdingspop ging het vorige maand ook mis. (foto: ter illustratie)


Wonder boven wonder raakte niemand gewond bij de Heerhugowaardse kermisavond, benadrukt politiewoordvoerder Stout. Op dit moment is nog niemand in de boeien geslagen. De politie hoopt op meer informatie, beelden en getuigen. Neem contact op via 0900-8844. (hoofdfoto: politie)
Pin It
Bekeken: 1259x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/