Voor de derde aflevering van de serie 'Op atelierbezoek in...' trok de cameraploeg van KunstNetTV naar kunstenaarsdorp Bergen. Daar maakten ze een portret van beeldend kunstenaar Gígja Reynisdóttir, die een bijzondere schildertechniek heeft ontwikkeld.

Gígja Reynisdóttir is geboren in Zweden maar groeide op in IJsland. Op haar 22e kwam ze naar Nederland. "Ik kwam oorspronkelijk naar Nederland voor de liefde, want ik had een hele leuke Nederlandse jongen leren kennen, maar ook voor mijn studie." Ze studeerde aan de kunstacademie in Groningen en vervolgde haar studie aan het Sandberg Instituut Amsterdam. In 2000 behaalde ze daar haar master of fine arts in video- en geluidsinstallaties. "De liefde bleef, dus ik ben ook maar gebleven."

Gígja laat zich voor haar kunst vooral inspireren door de natuur en hoe mensen in harmonie met de natuur zouden kunnen samenleven. De laatste jaren maakt ze vooral cut-outs en (wand)objecten, gemaakt uit papier, metaal en/ of plastic folie. En ze maakt fijne potloodtekeningen op grote bladeren die ze vindt in het bos of in tuinen. Voor haar bladtekeningen ontwikkelde Gígja zelf een techniek om de bladeren te drogen, te ontkleuren en te preserveren.

'Op atelierbezoek in ...' is elke dag vanaf 10:00 en 22:00 uur te zien bij Streekstad Centraal en via de site van KunstNetTV.
Pin It
Bekeken: 749x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/