Een paar maanden geleden werd Zwembad Het Baafje financieel gered door gemeente Heiloo, maar er waren ook 150 vrijwilligers nodig. Dat lijken er misschien heel veel, maar het zijn er eigenlijk te weinig. "We merken dat de meeste mensen graag incidenteel willen komen helpen en dat is helemaal prima, maar je hebt er dus nog wel wat meer nodig dan die 150."

Lotte Blesgraaf zit bij de Vrienden van Het Baafje en heeft 32 jaren vol met herinneringen aan het zwembad. Zij was een van de mensen die het zwembad heeft gered. "Daar is hartstikke veel werk en actie aan vooraf gegaan, dus niet alleen wat je hier ziet aan vrijwilligers. We hebben destijds een vrij grote actiegroep opgericht en toen zagen we al vrij snel - tijdens de raadsvergaderingen al - dat het hele dorp in opstand kwam. Ook al zwommen ze hier niet, hadden ze wel zoiets van 'ja maar dit is zo'n mooi zwembad, het is zo'n mooie faciliteit in Heiloo , dat kan niet zomaar verloren gaan'." Velen meldden zich aan om te helpen, maar er zijn er dus niet veel die met regelmaat komen.

Lotte is met een groepje bezig in de tuinen terwijl ze NH Helpt, mediapartner van Streekstad Centraal, te woord staat. Schoffelen, harken, onkruid trekken..., er is meer dan genoeg te doen. "Je hoeft echt niet elke vrijdag of elke dinsdag te komen, maar als je denkt 'ik kan een keertje helpen in het groen', 'ik kan een keertje koffie schenken', dat is allemaal niet zo ingewikkeld, maar daar hebben we ontzettend veel aan."

Astrid Burger gaf gehoor aan de oproep, al werkt ze 32 uur per week. "Het is zo'n belangrijke plek met al die sociale contacten en zwemmen is belangrijk voor je vitaliteit. Je leert dorpsgenoten kennen, en ja ik leer er een vak bij, horeca!", zegt ze lachend terwijl ze koffie uit de automaat haalt. Ze hoopt dat meer mensen zich aanmelden. "Het is ook maar heel kort vrijwilligerswerk, je doet het maar een paar maandjes. Ik denk dat iedereen misschien wel een klein beetje ruimte heeft, en  kleine beetjes maken het werk heel licht."

Aanmelden kan via nhhelpt.nl.
Pin It
Bekeken: 208x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/