Dat een meerderheid van de Alkmaarders een vuurwerkverbod wil, betekent niet dat vuurwerk definitief de ijskast ingaat. Tenminste als het aan John van der Rhee ligt. De VVD-fractievoorzitter hoopt op meerdere vuurwerkshows in de gemeente. "Het afsteken van siervuurwerk brengt altijd veel volk op straat en neemt verbondenheid met zich mee."

Het is geen geheim dat de partij van Van der Rhee geen voorstander van een vuurwerkverbod is. "De uitslag van het referendum is een gegeven", zegt fractievoorzitter John van der Rhee van de VVD. Alkmaarders gingen vorige week niet alleen voor de Europese Parlementsverkiezingen naar de stembus, maar ook voor een vuurwerkverbod. Zo'n 65,3 procent van de stemmende inwoners ziet wat in een algeheel verbod. En daar gaat de politiek zich aan houden. "We hebben het als gemeente gevraagd en dit is het antwoord. Als je niet wil luisteren, moet je het niet vragen. Of je blij bent of niet, deze uitkomst is glashelder." (tekst gaat verder onder de foto)

Van der Rhee gaat een motie indienen. (foto: aangeleverd)


Maar helemaal zonder het bengaalse vuur kan volgens Van der Rhee ook niet de bedoeling zijn. "Het is natuurlijk jammer. Juist voor de verbinding." De Alkmaarder stelt dat ook het samenkomen tijdens oud en nieuw gaat verdwijnen. "Je loopt niet tijdens een ijskoude, miezerige oud en nieuw buiten in de hoop dat je buren tegenkomt."

En dus ziet hij ruimte voor een alternatief. In tal van gemeenten met een vuurwerkverbod, worden centrale shows gehouden. Neem bijvoorbeeld Rotterdam en Arnhem. Van der Rhee denkt zelf aan vier vuurwerkshows. "Zowel in de oude gemeenten Graft-De Rijp en Schermer, als in de stad. Alkmaar-Noord en het centrum lijken mij voor de hand liggende plekken."

Van der Rhee hoopt dat de motie breed wordt gedragen. "Andere partijen hebben het ook wel over vuurwerkshows en dat is prima. Ze zijn meer dan welkom om aan te sluiten bij de motie", voegt de politicus toe. "Vuurwerk is meestal wel een momentje. Plus er zijn natuurlijk ook mensen zoals ik, die gruwen van knalvuurwerk maar siervuurwerk mooi vinden."

De motie wordt tijdens de raadsvergadering van eind deze maand ingediend.
Pin It
Bekeken: 568x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/