Verkeerschaos in Alkmaar. Het is woensdag eind van de ochtend en de Tesselsebrug staat inmiddels zo'n anderhalf uur half open vanwege een noodstop. Vlakbij ligt de Kanaalkade open. Er is dus geen doorkomen aan, Overstad staat vast. Verkeer moet om via de Huiswaarderweg of de Willem de Zwijgerlaan.

De brugwachter zag via zijn monitor dat er vissers met hun bootje onder het weer sluitende brugdek van de Tesselsebrug lagen. Vanwege die potentieel gevaarlijke situatie werd op de noodknop gedrukt. Het brugdek blokkeert zichzelf na zo'n noodstop en moet handmatig op locatie weer 'ontgrendeld' worden. Van de vissers ontbreekt ieder spoor.

De Tesselsebrug weigerde al eerder dienst. In het afgelopen half jaar zeker twee keer: begin december op een drukke zaterdagmiddag en eind maart op een vrijdag tijdens de avondspits. (foto: Maaike Polder)
Pin It
Bekeken: 3434x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/