Toen de ontwikkelaar afhaakte ontstond een kink in de kabel,  maar inmiddels ligt de ontwikkeling van twee woontorens naast Station Heerhugowaard weer op koers. PRO6 nam het project over en friste de plannen op. Dinsdag keurde het college van Dijk en Waard het nieuwe schetsontwerp goed. "De bedoeling is dat er vaart gemaakt wordt met het project en dat de omgevingsvergunning aanvraag voor de zomer wordt ingediend."

PRO6 had al twee projecten in het Stationskwartier, dus was de adoptie van de plannen voor Industriestraat 1-7 en Stationsweg 101 niet verrassend. Er zijn een aantal aanpassingen gedaan. Het parkeren is verbeterd met voldoende plekken op het terrein en de hoogste woontoren is verlaagd naar vijftien verdiepingen. PRO6 gaf eind maart een presentatie, waarop de meeste bezoekers positief reageerden. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het project 'Dijk & Waard Centraal' zoals het er vanaf de Industriestraat uit zal gaan zien (ontwerp: PRO6)


Het project 'Dijk & Waard Centraal' bestaat uit een toren met 116 koopwoningen aan de Stationsweg, en een toren met 72 sociale huurwoningen aan de zuidkant van het terrein. Parkeren gebeurt volledig inpandig. De parkeergarage wordt tussen de torens in bedekt met een grote, gemeenschappelijke daktuin. Het hoogste gebouw heeft aan de kant van het station een begane grond met commerciële ruimten.

Het college van B&W wil vaart maken. Niet alleen om zo snel mogelijk nieuwe woningen te laten bouwen, maar ook omdat de centrale ruimte van complex cruciaal is voor de 'Duurzame Ring Heerhugowaard'. Vanuit die ruimte zal het warmte-koude net vertakken door het Stationskwartier. De oplevering van het project wordt in 2026 verwacht.
Pin It
Bekeken: 1011x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/