Een vernielzuchtige brand in de geitenstallen van zorgboerderij De Klompenhoeve, maakte de verslagenheid in juni 2023 compleet. Even hiervoor was namelijk al besloten dat de hoever zorginstelling moest sluiten. Maar nu is er licht aan het einde van de tunnel: voor de helft van de medewerkers is elders een nieuwe werkplek gevonden én de favoriete dieren van de cliënten mogen op blijven. 

Geen lokaalberoemde geitenkaas meer oppikken of verkopen bij De Klompenhoeven; het was onwerkelijk voor zowel klanten, cliënten en medewerkers van de zorginstelling. Nadat in april 2023 werd besloten dat het bedrijf dicht moest omdat het al jaren verlies zou lijden, brak ook nog een brand uit die de stallen van de geiten compleet verwoestte. De Klompenhoeve werd per direct gesloten en 250 geiten kregen een nieuw huis. (tekst loopt door onder foto)

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar bijvoorbeeld de appartementen op het terrein, maar de grote geitenschuur was totaal verwoest (foto: NH Nieuws / Maaike Polder)


"De geiten die hier nog lopen, zijn al op leeftijd of waren niet geschikt voor overname", laat oud-kaasmaker Marco Tromp weten. Ook lievelingsgeiten van cliënten, mochten blijven. "We richten ons momenteel op de herbouw van een fantastisch dagbestedingsgebouw op de plek van de voormalige stal", laat clustermanager Gert-Jan Weel weten.

De zuivelafdeling van De Klompenhoeve moest  dicht, maar voor vier van acht mensen die hier werkten, is een nieuwe externe plek gevonden. Het sluiten van zijn afdeling doet Tromp nog steeds zeer. Tot de laatste snik verzorgde hij de kazen binnen de zorginstelling. "Ik heb er nog steeds geen vrede mee", maar een plekje kan hij het wel geven. "Het is goed zo."
Pin It
Bekeken: 445x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/