Op 29 juli 2022 is een vrouw in Alkmaar verkracht. Een nu 51-jarige man uit Hengelo werd hiervoor aangehouden en kreeg 8 jaar celstraf tegen zich geëist. Voor de rechtbank een oordeel velde, wilde het echter aanvullend onderzoek naar de psyche van de verdachte. Dat onderzoek is nu afgerond en het OM heeft de strafeis aangepast naar 5 jaar cel én tbs met dwangverpleging.

De man ontkent en liet niet het achterste van zijn tong zien. Deskundigen waren daarom sceptisch over het nut van extra onderzoek door het Pieter Baan Centrum (PBC). Het Openbaar Ministerie liet nader onderzoek zitten, maar de rechtbank besluit dus anders. Het PBC kreeg niet veel meer inzicht, maar stelde wel vast dat de man een psychische stoornis heeft, met mogelijk ook nog een seksuele stoornis. Hij was al eens veroordeeld voor verkrachting en voormalige bedpartners spraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De officier van justitie acht de verdachte nu 'enigszins verminderd toerekeningsvatbaar' en vindt dat hij niet zonder therapie terug de samenleving in mag. "Een ander kader acht het OM niet voldoende, nu verdachte ontkent, de schuld buiten zichzelf legt, de conclusies van de deskundigen betwist en geen reden voor behandeling ziet. Binnen de TBS met dwangmaatregel kan tevens nader onderzoek plaatsvinden naar het bestaan van een eventuele (vermoede) seksuele stoornis."

De uitspraak volgt over twee weken.
Pin It
Bekeken: 747x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/