Kindcentrum De Kiem blijft waar het zit in Egmond aan den Hoef. Dat wil het college van Bergen. Tijdens het vooronderzoek koos een grote meerderheid van de deelnemende inwoners voor nieuwbouw op de huidige locatie, Prinses Marijkelaan 1. Het bestuur belooft om de zorgen over mogelijke geluidsoverlast en parkeerdrukte mee te nemen in de plannen. Het laatste woord is aan de gemeenteraad.

Eerder werd de plek van de oude basisschool De Boswaid aan de Guyotte van IJsselsteinlaan als locatie gekozen voor IKC De Kiem. De gemeenteraad heeft daarna gevraagd om de inwoners goed bij dit plan te betrekken voordat er een definitief besluit over de locatie wordt genomen. Bureau BRO deed eind vorig jaar een locatiestudie namens de gemeente. Inwoners werden online gepeild en ook tijdens een aantal  informatiebijeenkomsten in Dorpshuis Hanswijk. Ze kregen twee opties voorgelegd: een nieuw IKC-gebouw op de huidige locatie of op de locatie het oude schoolgebouw aan de Guyotte van IJsselsteinlaan 34.

Ongeveer 80 mensen kwamen op de bijeenkomsten af en de peiling is in totaal 131 keer ingevuld.  "Uit dit proces blijkt dat een heel ruime meerderheid, circa 80 procent van de participerende inwoners, de voorkeur geeft aan de bouw van het nieuwe IKC op de locatie Prinses Marijkelaan 1", aldus wethouder Marco Wiesehahn. "Met dit voorstel aan de raad geven we gehoor aan de voorkeur van de meeste Hoevers, zonder de zorgen van tegenstanders te negeren. Als het om geluidsoverlast en parkeerdruk gaat, werken we met het schoolbestuur van Blosse serieus aan passende maatregelen." (tekst gaat verder onder de foto)

IKC De Kiem zal na tijdelijke verhuizing naar de andere kant van het dorp terugkeren in een gloednieuw schoolgebouw. (foto: gemeente Bergen)


De Kiem verhuist eerst tijdelijk naar het oude schoolgebouw aan de andere kant van het dorp. Voor de huidige gebruikers, de kledingbank en Stichting Techniek voor kinderen, wordt een andere locatie gezocht. De bedoeling is dat ze op 1 januari over kunnen, zodat het IKC er kan intrekken.

Het raadsvoorstel van het college om het IKC op de huidige locatie te herbouwen komt binnenkort in de gemeenteraad. De inwoners blijven betrokken bij het project. Ze krijgen een stem in hoe het nieuwe IKC De Kiem eruit gaat zien, en hoe de geluidsbeperking en verkeersveiligheid worden geregeld.
Pin It
Bekeken: 421x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/