"Ra, ra, ah-ah-ah, Roma, roma-ma. Gaga, ooh, la, la." Met het liedje 'Bad Romance' van Lady Gaga komt Kees van de wc's aanvaren. Zijn boot is volledig versierd met zwarte ballonnen. Hij staat nagenoeg alleen op de boot en is niet te missen.  "Héy, daar is Kees!", klinkt het.

Met enige inspanning komen de boten tóch weg van de Alkmaarse Noorderkade en gaan richting de Geestersingel. Er ontstaat bijna een botsinkje, maar dat kan de pret niet drukken. "Boem, Boem, Boem", de trommelspelers op de VVD boot overtreffen de muziek uit de boxen van de boot van COC NHN en Café Hoezo Anders, waar Streekstad Centraal op meevoer. "De boodschap is dat je in Alkmaar mag zijn wie je bent. Er is voor iedereen plek", zegt burgemeester Anja Schouten.

Het is de afsluiter - en ook het hoogtepunt - van de roze week. De grachtenparade. Maar liefst 28 boten deden dit jaar mee aan de parade door de Alkmaarse binnenstad. "Vijftien jaar geleden begonnen we met vier boten. Als plaagstootje naar Amsterdam", vertelt Adrie Rotteveel, voorzitter van Alkmaar Pride. Ondertussen is het een traditie. "Zeker dat we wat bereikt hebben. Dat kan je nu ook zien. Het wordt steeds meer geaccepteerd. Eigenlijk weet heel Alkmaar dat de laatste zaterdag van mei de Pride wordt georganiseerd." (tekst gaat verder onder de foto)

Een recordaantal van 28 boten voer door de Alkmaarse grachten. (foto: Streekstad Centraal)


Niet alleen de mensen op de boten vieren feest. Honderden toeschouwers staan met drankjes en regenboogvlaggetjes langs de kant van het water en dansen en zingen mee op de muziek van de verschillende boten. "Ik ben best wel tevreden met de acceptatie", zegt Kees Wijgergangs - van de wc's. "Ik vind dat ik hier veilig rond lopen, word niet uitgescholden. Ik word met heel veel liefde en respect, gewoon zoals ieder ander, behandeld." (hoofdfoto: Streekstad Centraal)
Pin It
Bekeken: 1326x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/