Wie redden je bij een noodsituatie op zee? De mannen en vrouwen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) natuurlijk. Zaterdag gingen de deuren van het reddingsstation in Egmond aan Zee open voor het publiek.

De reddingsbrigade, maar ook brandweer, politie en ambulance waren van de partij. Ondanks het wisselvallige weer trok de open dag veel publiek, vertelt KNRM-woordvoerder Henk Biesboer. "We gaan zo aan het bier", zegt hij in gesprek met Streekstad Centraal. "Het was in eerste instantie slecht weer, maar de deuren gingen open en het werd lekker weer." (tekst gaat verder onder de foto)

De KNRM viert dit jaar groot feest. De reddingsmaatschappij bestaat tweehonderd jaar en zaterdag gingen de deuren open voor het jaarlijkse bedankje aan de donateurs. (foto: Streekstad Centraal)


Donateurs, maar ook geïnteresseerden die een donatie gaven, mochten tijdens de open dag meevaren op de reddingsboot. Het vaartuig trotseerde de golven en maakte een ronde over de zee. "Er zijn vandaag 23 tochten gemaakt. Nu is de laatste nog bezig."

Volgens Biesboer is de dag vooral bedoelt als bedankje. "Voor de donateurs, maar ook de mensen die donateur willen worden", vult hij aan. "We zijn tevreden. Het was aardig druk en typisch weer voor een mooie open dag."
Pin It
Bekeken: 331x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/