Hij heeft geen rijbewijs, was onder invloed en wilde vluchten voor de politie. De strafzaak tegen een man uit Heiloo start in augustus. Bijna twee jaar geleden zou de verdachte een verkeersongeval hebben veroorzaakt op De Helling in Sint Pancras. De 45-jarige Ruud Besseling uit Zuid-Scharwoude kwam daarbij om het leven.

'Ruud, rust zacht'. Dat is te lezen op een van de vrachtwagens die op 13 augustus 2022 mee rijd in een indrukwekkende rouwstoet voor de woning van Ruud Besseling. Op de Schout in Zuid-Scharwoude vormen tientallen maten van Besseling een erehaag. De supportersgroep van Ajax brengt een laatste groet met fakkels en vuurwerk. Langs de route brengen veel Dijk en Waarders een laatste saluut. (tekst gaat verder onder de video)

00:00
55
00:00


Precies een week eerder ging het gruwelijk mis op De Helling in Sint Pancras. Een mooie zomerse avond veranderd in een ware nachtmerrie. Een destijds 31-jarige automobilist rijdt over de verbindingsweg tussen Alkmaar en Sint Pancras. Hij vliegt uit de bocht, schept een aantal fietsers en belandt ondersteboven in de sloot. Ruud Besseling komt onder de auto in de sloot terecht. Hij is er slecht aan toe en overlijdt even later in het ziekenhuis.

De automobilist probeert te vluchten, maar kan toch aangehouden worden door agenten. "Al snel na het ongeluk bleek dat de man had gedronken en geen rijbewijs heeft", vertelt een politiewoordvoerder terugkijkend op het dodelijke ongeval. Een paar dagen na het ongeval wordt de Heilooër vrijgelaten, maar zoals Streekstad Centraal toen in een artikel schreef: "Hij is nog steeds verdachte." (tekst gaat verder onder de foto)

De weg was vanwege de hulpverlening en het onderzoek lange tijd afgesloten.


Maanden en uiteindelijk zelfs jaren gaan voorbij voor het Openbaar Ministerie (OM) naar buiten komt met meer informatie. Op donderdag 15 augustus dient de zaak in de Alkmaarse rechtbank. De Heilooër moet zich verantwoorden vanwege verschillende verdenkingen. De lijst is lang. Het veroorzaken van een ongeval waarbij iemand is overleden en een slachtoffer zwaar letsel is toegebracht. Het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en het verlaten van de plek van het ongeval.

De verdachte zat volgens het OM samen met zijn gezin in de auto. De andere inzittenden worden op dit moment niet vervolgd voor het dodelijke ongeval.
Pin It
Bekeken: 678x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/