Een enkele automobilist probeert het nog en wijkt uit naar rechts. Om vervolgens de tweede set paaltjes te spotten en snel weer op de rijbaan in te voegen. De verkeersremmende bulten in de Vondelstraat in Alkmaar hebben sinds woensdag gezelschap van twee rood-witte plastic paaltjes en twee stevige zwarte paaltjes op wat voorheen een parkeerplaats was.

En daar zit wel meteen een pijnpunt voor de ondernemers in de Vondelgalerij. "Dit kost ons twee parkeerplaatsen. En we hadden er al niet zoveel", zegt Sai Liu van Toko Tropicana. "Die plekken zijn best wel belangrijk voor ons." Hij heeft, net als velen, vragen bij de locatie van de bult die het verkeer richting de A9 tegenkomt. "Is toch raar? Ná de kruising en het zebrapad en aan het einde van de 30km/u zone. Deze bult hoort helemaal niet bij ons voor de deur te liggen." (tekst loopt door onder de foto)

Voor vrachtwagenchauffeurs die de de winkels bevoorraden zijn vooral de twee zwarte paaltjes in de voorgrond een probleem. (foto: Streekstad Centraal)


Ron Tabak van De Verfmarkt is het met buurman Liu eens als het om de parkeerplaatsen gaat, maar ziet wel meteen een verandering in het verkeersgedrag. "Ja, de snelheid is er wel meteen uit nu. Ze hebben natuurlijk ook geen keuze meer." De parkeerplaats pal voor zijn winkel is een plek geworden om fietsen neer te zetten, maar werd vaak gedeeltelijk gebruikt voor bevoorrading. "Dat moeten we inderdaad maar gaan bekijken, want voor de vrachtwagenchauffeurs is het echt lastiger geworden." (tekst loopt door onder de foto)

Een verkeersremmende maatregel ná een zebrapad en aan het einde van een 30km/u zone, hoe zinvol is dat? (foto: Streekstad Centraal)


De paaltjes zijn geplaatst omdat veel automobilisten rechts langs de verkeersremmende bulten reden en dat zou gevaarlijke situaties opleveren voor fietsen. De plastic rood-witte paaltjes in combinatie met de stevige zwarte paaltjes - op wat voorheen de parkeerstrook was - moeten dat voorkomen. In hoeverre de paaltjes zelf een gevaar voor de fietsers zijn zal de tijd moeten uitwijzen.
Pin It
Bekeken: 2285x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/