De politie waarschuwt dat er weer zogenoemde Irish travellers actief zijn in gemeente Bergen. Deze klusjesmannen komen onaangekondigd aan de deur om, doorgaans in het Engels, diensten aan te bieden. Denk aan schilderwerk, bestraten, reinigingswerk. "Ga op geen enkele manier in zee met deze klusjesmannen."

Lijkt niks mis mee: mensen die aanbellen voor klusjes, maar bij deze lui zit er een addertje onder het gras. "In veel gevallen worden deze diensten tegen lage prijzen aangeboden, maar zodra er betaald moet worden, valt het bedrag hoger uit", aldus de politie. Het is ook niet ongewoon dat deze klussers slecht of half werk leveren. Wil je niet betalen wat ze vragen, kan de sfeer grimmig worden.

Ruim een maand geleden waren er nog foute klussers in Castricum, die met een hogedrukspuit straatjes schoon wilden spuiten. Een bewoner belde de politie. Die kon de mannen niet aanhouden, ze hadden immers niks strafbaars gedaan (dit is juridisch vaak een lastige kwestie), maar toeval wilde dat hun bus onverzekerd en ongeregistreerd was, dus kon die in ieder geval voor tijdelijk in beslag genomen worden.

"Waarschuw ook vooral ouders, grootouders, andere familie en buren voor deze vorm van oplichting", voegt de politie nog toe. "Krijg je te maken met deze klusjesmannen? Bel dan de politie via 0900-8844."
Pin It
Bekeken: 564x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/